Desserter

Kaj og Andreas kagebollemand

af Uddrag fra 'Kaj & Andreas Kogebog af Katrine klinken 2. september 2010
Til ca. 20 boller100 g smør4½ dl mælk1 pakke gær1 dl sukker1 tsk salt250 g groft hvedemel (grahamsmel)ca. 500 g hvedemelGlasur125 g flormelisca. ½ dl

Til ca. 20 boller100 g smør4½ dl mælk1 pakke gær1 dl sukker1 tsk salt250 g groft hvedemel (grahamsmel)ca. 500 g hvedemelGlasur125 g flormelisca. ½ dl pasteuriserede æggehvidereller 1 stor friskæggehvidePyntpapaya (øjne)tranebær (mund)tørrede solbær (næse og ben)tørret melon (arme og fødder)mave: tørrede jordbær og papayahår: tørret ananashalskæde: popkorn på snor1. Smelt smør i en gryde. Lad det køle lidt af. Smuldr gæren, og rør den ud i lidt af mælken i en stor skål. Rør med en grydeske, til gæren er opløst. Tilsæt resten af mælken, smeltet smør, sukker og salt. Rør hvedemel i, og ælt dejen glat og smidig. Læg dejen i en skål, og læg et rent viskestykke over. Lad den hæve ved stuetemperatur ca. 1 time.2. Tegn en kagemand eller -kone på bagepapir med blyant. Vend papiret om.3. Ælt dejen igennem og tril den til to pølser. Del dem i 10 stykker hver, lav hovedet af 2 stykker og tril resten til boller. Sæt dem på bagepapir med ½ cm's afstand (da de hæver og vokser sammen) inden for tegningens omrids.4. Stil ovnen på 200 grader. Når bollerne har hævet 30 min., bages de 15-20 min.5. Bollerne er færdigbagte, hvis det lyder hult, når man banker på undersiden af dem. Lad kagemanden eller -konen køle af.6. Rør flormelis og æggehvider til en jævn tyktflydende masse, og sæt klatter på bollerne. Pynt med tørret frugt, inden glasuren stivner.7. Sæt popkorn på snor og lav en halskæde.

Kilde: 'Kaj & Andreas Kogebog' af Katrine klinken, Carlsen. Læs også: Rosa fra Rouladegades dørmåttekage