Desserter

Kage med chokolademousse

af Beagle Iuel-Brockdorff 13. september 2012
Foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Når en kage er i flere lag, så ved man den er god - prøv denne opskrift til desserten

Kage med chokolademousse

Ingredienser(Til 1 springform)200 g blødt smør250 g sukker½ stang vanilje4 æg250 g mel2 tsk bagepulver

Chokolademousse:200 g god, mørk chokolade½ dl cognac eller rom2½ past. æggehvide (2 bøtter)125 g sukker4 past. æggeblommer (2 bøtter)1½ dl piskefløde

LÆS MERE: Kager kan bruges til både kaffen, og desserten efter en skøn middag - få inspiration og se opskriften på 6 fine og himmelske kager, her

Fremgangsmåde Pisk smør, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt. Pisk æggene i, ét ad gangen sammen med 1 tsk mel.

Sigt resten af melet med bagepulveret og vend i. Hæld dejen i en smurt springform og bag den ved 170 grader i ca. 1 time.

Smelt chokoladen i spiritus ved svag varme. Pisk hvider, tilsæt 2 tsk sukker og pisk stive. Pisk æggeblommer og resten af sukkeret til tyk æggesnaps. Pisk fløden stiv.

Når chokolademassen er lidt afkølet, piskes æggesnapsen i.

Vend flødeskum og stiftpiskede hvider i moussen. Skær kagen igennem to gange.

Læg en bund i springformen, derpå halvdelen af moussen, en bund mere, resten af moussen og afslut med en bund. Sæt på køl i min. 4 timer. Servér f.eks. med chokoladesauce.

LÆS MERE: Kan du heller ikke modstå chokoladefristelsen? Lav din egen chokoladecreme, og brug den f.eks. til brunchen. Se opskriften her

Hvad synes du om denne opskrift?Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.