Desserter

Kærnemælksrand med kanelsyltede æbler

af Camilla Zarah Lawes 25. september 2013
Foto: Bjørn Jakobsen
Rand, budding og fromage er alle desserter, der har fået en rennæssance. Her får du en opskrift på klassisk kærnemælksrand med et moderne tvist af kanelsyltede æbler som tilbehør

TID: 15 min.+ hviletid: 4 timerKærnemælksrand2 blade husblas1 dl piskefløde1 dl hyldeblomstsaft3 dl kærnemælk50 g blåbærKanelsyltede æbler2 røde æbler50 g sukker2 spsk vand1 kanelstangEr du helt vild med retrodesserter? Her får du Camilla Plum opskrift på den klassiske citronfromageKærnemælksrandLæg husblas i blød i koldt vand. Kog fløden op, og pisk hyldeblomstsaft i. Tag gryden fra varmen, afkøl let. Vrid husblas og rør den i den lune væske. Hæld fløden sammen med kærnemælken, mens du pisker.Fordel randen i små ramakiner og stil dem på køl i 4 timer.Kanelsyltede æblerSkræl æblerne og skær dem i terninger på 1 cm. Kog sukker, vand og kanelstang op i en lille gryde, til sukkeret er smeltet.Tag gryden af varmen og vend æblestykkerne og blåbær i.Lad de kanelsyltede æbler afkøle og server dem til kærnemælksranden.Rabarber kan også syltes. Her bruges syltede rabarber som tilbehør til en blød chokoladekageLækkersulten efter chokolade? Klik dig igennem det store chokoladegalleri her: