kærnemælkspandekager
Desserter

Kærnemælkspandekager med æblesalsa

af Marie Melchior 9. september 2015
Foto: Line Falck
Rosmarin bruges mest i det salte køkken, men den lidt parfumerede smag er også god til søde pandekager med syrlig salsa. Få opskriften på kærnemælkspandekager med æblesalsa her

Kærnemælkspandekager med æblesalsa 10-12 stk.

Tid: 35 minutter.    DET SKAL DU BRUGE TIL KÆRNEMÆLKSPANDEKAGER 175 g hvedemel 3 spsk. sukker 1 tsk. bagepulver 1 tsk. natron 1 tsk. salt 3 æg 3 dl kærnemælk 25 g smør 1 æble olie til stegning   ÆBLESALSA 2 æbler saft og skal af 1 usprøjtet citron 1 dl ahornsirup 1 kvist rosmarin  

Opskrift - sådan laver du kærnemælkspandekager med æblesalsa

  1. Kærnemælkspandekager: Bland mel, sukker, bagepulver, natron og salt i en skål. Pisk æg sammen med kærnemælk i en anden skål. Smelt smørret, og rør det sammen med æg og kærnemælk. Rør melblandingen sammen med kærnemælksblandingen. Skyl æblet, riv det groft på et rivejern, og rør det i dejen. Steg ½ dl dej i olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Gentag  med resten af dejen. Hold de færdige pandekager varme.   2. Æblesalsa: Skyl æblerne, skær dem i små tern, og læg dem i en skål. Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. Vend citronskal og citronsaft sammen med æblerne. Hæld ahornsirup over. Hak rosmarin, og bland det hele sammen. Servér æblesalsaen til de lune pandekager, evt. med mere ahornsirup til.   Er du mere til traditionelle pandekager end kærnemælkspandekager? Så prøv pandekager med nøddeskum og karamel