Desserter

Kærnemælkskoldskål med rabarber & kammerjunkere

22. april 2014
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Kærnemælkskoldskål er lig med forår og sommer, og denne er med rabarber og hjemmebagte kammerjunkere, som er nemme at gå til

Kærnemælkskoldskål med rabarber & kammerjunkere til 4 personer

 

KAMMERJUNKERE MED APPELSINSKAL OG VANILJE 100 g smør 225 g mel 50 rørsukker ½ spsk. bagepulver 1 tsk. kardemomme fintrevet skal af ½ appelsin ¾ dl mælk 1 æg   RABARBERMOS 1 stang vanilje 50 g sukker 300 g rabarber, skyllede og fintsnittede ½ dl vand   KOLDSKÅL 4 æggeblommer (2 bægre pasteuriserede) 100 g rørsukker ½ l kærnemælk ½ l tykmælk fintrevet skal af ½ appelsin   PYNT fintrevet appelsinskal  

Opskrift - sådan laver du kærnemælkskoldskål med rabarber & kammerjunkere

  1. Skær smørret i små terninger; bland det med melet, og saml dejen til en grynet masse. Tilsæt sukker, bagepulver, karde-momme og appelsinskal. Vend mælken i sammen med ægget, og ælt dejen godt sammen. Justér evt. med lidt ekstra hvedemel, til dejen slipper fingrene. Tril dejen i stænger. Del stængerne i ca. 15 små kugler, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kuglerne øverst i en forvarmet ovn ved 200° i 8-10 minutter.   2. Tag pladen ud, og skær kagerne igennem med en brødkniv. Læg dem tilbage på pladen med skærefladen opad, og lad dem tørre ved ovnens eftervarme i ca. 30-35 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. Opbevares i kagedåse.   3. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Kog vaniljekorn, vaniljebælg, sukker og rabarber mørt i vandet under låg i ca. 15 minutter. Fisk den tomme vanilje-bælg op. Blend massen til mos, og lad den køle helt af.   4. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret. Tilsæt rabarbermosen sammen med kærnemælk, tykmælk og appelsinskal, og rør godt. Stil det i køleskabet i mindst en time. Servér koldskålen helt kold med kammerjunkere til.   PRØV OGSÅ: Koldskål-is med bær og knas