Desserter

Jordbærtærte med vaniljecreme

Cremefraiche giver en frisk og lækker creme til jordbærtærten med vaniljecreme

Jordbærtærte med vaniljecreme

Tid: 20 min. Hviletid: 35-45 min. Bagetid: 1 time
 
INGREDIENSER
200 g blødt smør
125 g sukker
300 g hvedemel
1 æg
1 firkantet tærteform, ca. 24 x 24 cm
(eller en tærteform på 24 cm i diameter)
 
VANILJECREME
5 dl cremefraiche 38 %
50 g flormelis
korn af 1 vaniljestang
saft af ¼ citron
 
PYNT
500 g friske jordbær
 

Opskrift - sådan laver du jordbærtærte med vaniljecreme

 
1. Rør smør, sukker, mel og æg sammen i en foodprocessor til en fast dej. Lad dejen hvile tildækket på køl i 1 time.
 
2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med bagepapir, og læg dejen i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter. Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den i en 200° varm ovn i 15-20 minutter. Lad den køle helt af.
 
3. Vaniljecreme: Pisk cremefraiche sammen med flormelis, vaniljekorn og citronsaft til en stiv masse, og fordel vaniljecremen oven på den afkølede bund.
 
4. Pynt: Rens jordbærrene, og fordel dem oven på kagen.
 
PRØV OGSÅ: Citrontærte med marengs