jordbærtærte
Desserter

Jordbærtærte med mazarinfyld og ricottacreme

En moderniseret jordbærtærte med en grovere bund, mazarinfyld, chokolade og ricottacreme. Kombinationen er helt uimodståelig. Få opskriften her

Jordbærtærte med mazarinfyld og ricottacreme

 
Antal: 10-16 stykker
Tid: 40 minutter. Bagetid: 25 minutter
 
TÆRTEBUND
125 g mandelmel
100 g finvalsede havregryn
1 tsk. bagepulver
50 g smør
75 g rørsukker
1 æg
en springform, 24 cm i diameter
 
 
MAZARINFYLD
100 g mandelmel 
2 æg 
75 g blødt smør
75 g sukker
evt. 1 tsk. mandelessens  
 
RICOTTACREME
250 g ricotta
1 dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
1-3 spsk. ahornsirup
 
PYNT
100 g mørk chokolade
1 bakke jordbær
 
TÆRTEBUND
Tænd ovnen på 150°. Bland mandelmel, havregryn og bagepulver i en skål, og tilsæt smør i små tern. Smuldr smørret ud i melet, og tilsæt sukker og æg. Rør det ud i melet med en gaffel, og saml herefter dejen. Smør evt. tærteformen, og tryk dejen ud formen og op ad kanterne i et jævnt, tyndt lag. Forbag tærtebunden i 10 minutter, til den er gylden.
 
PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med chokolade og kokos
 

Opskrift - sådan laver du jordbærtærte med mazarinfyld og ricottacreme

 
1. MAZARINFYLD: Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, indtil massen er helt glat. Hæld mazarinmassen over den forbagte tærtebund, og bag tærten i ovnen i yderligere 15 minutter, til overfladen er gylden. Det gør ingenting, at den hæver op. 
 
2. PYNT: Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad, og fordel det oven på mazarinfyldet. Sæt tærten i køleskabet, til chokoladen er stivnet.
 
3. RICOTTACREME: Pisk ricotta, fløde og vaniljekorn sammen til en luftig masse. Smag til med ahornsirup. Fordel ricottacremen oven på chokoladen. 
 
4. PYNT, FORTSAT: Rens jordbærrene, og skær dem i skiver. Fordel dem oven på kagen. Opbevar tærten på køl indtil servering.
 
PRØV OGSÅ: Mazarin med citron og sommerbær