Desserter

Jordbærtærte med mazarinfyld og ricottacreme

En moderniseret jordbærtærte med en grovere bund, mazarinfyld, chokolade og ricottacreme. Kombinationen er helt uimodståelig. Få opskriften her

Jordbærtærte med mazarinfyld og ricottacreme

 
Antal: 10-16 stykker
Tid: 40 minutter. Bagetid: 25 minutter
 
TÆRTEBUND
125 g mandelmel
100 g finvalsede havregryn
1 tsk. bagepulver
50 g smør
75 g rørsukker
1 æg
en springform, 24 cm i diameter
 
 
MAZARINFYLD
100 g mandelmel 
2 æg 
75 g blødt smør
75 g sukker
evt. 1 tsk. mandelessens  
 
RICOTTACREME
250 g ricotta
1 dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
1-3 spsk. ahornsirup
 
PYNT
100 g mørk chokolade
1 bakke jordbær
 
TÆRTEBUND
Tænd ovnen på 150°. Bland mandelmel, havregryn og bagepulver i en skål, og tilsæt smør i små tern. Smuldr smørret ud i melet, og tilsæt sukker og æg. Rør det ud i melet med en gaffel, og saml herefter dejen. Smør evt. tærteformen, og tryk dejen ud formen og op ad kanterne i et jævnt, tyndt lag. Forbag tærtebunden i 10 minutter, til den er gylden.
 
PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med chokolade og kokos
 

Opskrift - sådan laver du jordbærtærte med mazarinfyld og ricottacreme

 
1. MAZARINFYLD: Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, indtil massen er helt glat. Hæld mazarinmassen over den forbagte tærtebund, og bag tærten i ovnen i yderligere 15 minutter, til overfladen er gylden. Det gør ingenting, at den hæver op. 
 
2. PYNT: Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad, og fordel det oven på mazarinfyldet. Sæt tærten i køleskabet, til chokoladen er stivnet.
 
3. RICOTTACREME: Pisk ricotta, fløde og vaniljekorn sammen til en luftig masse. Smag til med ahornsirup. Fordel ricottacremen oven på chokoladen. 
 
4. PYNT, FORTSAT: Rens jordbærrene, og skær dem i skiver. Fordel dem oven på kagen. Opbevar tærten på køl indtil servering.
 
PRØV OGSÅ: Mazarin med citron og sommerbær