jordbærtærte
Desserter

Jordbærtærte med mazarinfyld og ricottacreme

8. juni 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
En moderniseret jordbærtærte med en grovere bund, mazarinfyld, chokolade og ricottacreme. Kombinationen er helt uimodståelig. Få opskriften her

Jordbærtærte med mazarinfyld og ricottacreme

  Antal: 10-16 stykker Tid: 40 minutter. Bagetid: 25 minutter   TÆRTEBUND 125 g mandelmel 100 g finvalsede havregryn 1 tsk. bagepulver 50 g smør 75 g rørsukker 1 æg en springform, 24 cm i diameter  
  MAZARINFYLD 100 g mandelmel  2 æg  75 g blødt smør 75 g sukker evt. 1 tsk. mandelessens     RICOTTACREME 250 g ricotta 1 dl piskefløde korn af 1 vaniljestang 1-3 spsk. ahornsirup   PYNT 100 g mørk chokolade 1 bakke jordbær   TÆRTEBUND Tænd ovnen på 150°. Bland mandelmel, havregryn og bagepulver i en skål, og tilsæt smør i små tern. Smuldr smørret ud i melet, og tilsæt sukker og æg. Rør det ud i melet med en gaffel, og saml herefter dejen. Smør evt. tærteformen, og tryk dejen ud formen og op ad kanterne i et jævnt, tyndt lag. Forbag tærtebunden i 10 minutter, til den er gylden.   PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med chokolade og kokos  

Opskrift - sådan laver du jordbærtærte med mazarinfyld og ricottacreme

  1. MAZARINFYLD: Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, indtil massen er helt glat. Hæld mazarinmassen over den forbagte tærtebund, og bag tærten i ovnen i yderligere 15 minutter, til overfladen er gylden. Det gør ingenting, at den hæver op.    2. PYNT: Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad, og fordel det oven på mazarinfyldet. Sæt tærten i køleskabet, til chokoladen er stivnet.   3. RICOTTACREME: Pisk ricotta, fløde og vaniljekorn sammen til en luftig masse. Smag til med ahornsirup. Fordel ricottacremen oven på chokoladen.    4. PYNT, FORTSAT: Rens jordbærrene, og skær dem i skiver. Fordel dem oven på kagen. Opbevar tærten på køl indtil servering.   PRØV OGSÅ: Mazarin med citron og sommerbær