Desserter

Jordbærtærte med mandelcreme og ribs

Tærten er fyldt med en lækker fransk mandelcreme, der smager lidt af konfekt

Jordbærtærte med mandelcreme og ribs til 8-10 personer

Tid: 25 min. Hviletid, dej: ½ time. Bagetid: 40 min. 
 
INGREDIENSER
MØRDEJ
125 g smør
100 g flormelis
1 knsp. salt
225 g hvedemel
1 æg
1 spsk. koldt vand
1 aflang tærteform 
eller en lille springform (22 cm i diameter)
 
MANDELCREME
100 g blødt smør
80 g sukker
korn af 1 vaniljestang
1 æg
100 g mandelmel (eller 100 g smuttede, blendede mandler)
 
TOPPING
2 spsk. jordbærmarmelade
250 g jordbær
250 g ribs
 

Opskrift - sådan laver du jordbærtærte med mandelcreme og ribs

 
1. Mørdej: Kør smør, flormelis, salt og mel sammen i en foodprocessor/blender, til konsistensen er som rasp. Alternativt kan du smuldre smørret i de tørre ingredienser med fingrene. Tilsæt æg og vand, og blend ganske kort (eller ælt let), til dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time. Tænd ovnen på 180°. Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt form, så dejen dækker bund og kanter. Prik dejen med en gaffel, og fold stykker af alufolie omkring kanterne, så de ikke glider ned under bagningen. Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
 
2. Mandelcreme: Pisk smør, sukker, vaniljekorn, æg og mandelmel sammen til en jævn creme.
 
3. Topping: Smør tærtebunden med jordbærmarmelade, og fordel mandelcremen ovenpå. Skær jordbærrene i kvarter, og fordel dem oven på mandelcremen sammen med ribs. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter. Servér helt kold.
 
PRØV OGSÅ: Jordbærguf