Desserter

Jordbærtærte med mandelcreme og ribs

af Marie Melchior og Carsten Kyster 10. februar 2022
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Tærten er fyldt med en lækker fransk mandelcreme, der smager lidt af konfekt
10 personer

MØRDEJ

  • 125 g smør
  • 100 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 225 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 spsk. koldt vand
  • 1 aflang tærteform eller en lille springform (22 cm i diameter)

MANDELCREME

  • 100 g blødt smør
  • 80 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1 æg
  • 100 g mandelmel (eller 100 g smuttede, blendede mandler)

TOPPING

  • 2 spsk. jordbærmarmelade
  • 250 g jordbær
  • 250 g ribs

1. Mørdej: Kør smør, flormelis, salt og mel sammen i en foodprocessor/blender, til konsistensen er som rasp. Alternativt kan du smuldre smørret i de tørre ingredienser med fingrene. Tilsæt æg og vand, og blend ganske kort (eller ælt let), til dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time. Tænd ovnen på 180°. Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt form, så dejen dækker bund og kanter. Prik dejen med en gaffel, og fold stykker af alufolie omkring kanterne, så de ikke glider ned under bagningen. Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.

 

2. Mandelcreme: Pisk smør, sukker, vaniljekorn, æg og mandelmel sammen til en jævn creme.

 

3. Topping: Smør tærtebunden med jordbærmarmelade, og fordel mandelcremen ovenpå. Skær jordbærrene i kvarter, og fordel dem oven på mandelcremen sammen med ribs. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter. Servér helt kold.

 

PRØV OGSÅ: Jordbærguf