
1. Mørdej: Kør smør, flormelis, salt og mel sammen i en foodprocessor/blender, til konsistensen er som rasp. Alternativt kan du smuldre smørret i de tørre ingredienser med fingrene. Tilsæt æg og vand, og blend ganske kort (eller ælt let), til dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time. Tænd ovnen på 180°. Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt form, så dejen dækker bund og kanter. Prik dejen med en gaffel, og fold stykker af alufolie omkring kanterne, så de ikke glider ned under bagningen. Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
2. Mandelcreme: Pisk smør, sukker, vaniljekorn, æg og mandelmel sammen til en jævn creme.
3. Topping: Smør tærtebunden med jordbærmarmelade, og fordel mandelcremen ovenpå. Skær jordbærrene i kvarter, og fordel dem oven på mandelcremen sammen med ribs. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter. Servér helt kold.