Desserter

Jordbærmazarin

af Julie Hey 11. april 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Alle elsker jordbær! Prøv SØNDAGs mazarinkage med de populære bær
1 t og 0 min 6 personer

INGREDIENSER

  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 150 g rørsukker
  • 2 æg 
  • 100 g marcipan
  • 1 appelsin, økologisk
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g hvedemel 
  • 4-6 store jordbær 

Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 170 grader. 

Rør smør og sukker sammen, til det smuldrer. Tilsæt æggene, og pisk til en klumpet dej.  

Riv marcipan og appelsinskal i dejen og vend det sammen. 

Rør bagepulver og mel sammen og sigt det i dejen under omrøring.  

Kom dejen i en mindre, smurt springform (Ø 18 cm) og pynt med halve jordbær. 

Bag kagen i ovnen i ca. 50-60 min., til den er fast i midten.

Lad kagen køle af i formen og server evt. med flødeskum, creme fraiche eller is.  

Her får du opskrifterne på 6 jordbær-fristelser