Desserter

Jordbærkager

Sommer og jordbærkager hører bare sammen i mit univers. Måske henter du dem hos din yndlingsbager, eller også kaster du dig ud i at bage de vidunderlige jordbærkager her med kransekagebund

Jordbærkager (ca. 8 små forme, bedst med løs bund)

INGREDIENSER

MØRDEJ
125 g hvedemel
1 nip bagepulver
½ tsk. vaniljesukker
1 nip salt
60 g florsukker
75 g koldt smør
1 spsk. yoghurt

KRANSEKAGEMASSE
150 g marcipan, groftrevet
1½ æggehvide
35 g flormelis
75 g smeltet mørk chokolade

CREME
½ pose kagecreme
2½ dl mælk
2½ dl piskefløde
1 bakke jordbær, 400-500 g

PYNT
nødder eller mynteblad

Opskrift - sådan laver du jordbærkager

1. Mørdej: Bland alle de tørre dele, og smuldr det kolde smør i, til det er grynet. Saml dejen med yoghurt eller æggeblomme. Læg dejen koldt 1 time.

2. Rul dejen ud, og kom den i smurte forme. Prik dejen med en gaffel. Pisk kransekagemassen sammen, og fordel den ovenpå.

3. Bag kagerne lysebrune midt i en 190° varm ovn i 20-25 minutter. Hak chokoladen ret fint, og drys den over bundene, lige når kagerne kommer ud af ovnen, så den smelter. Køl dem helt af.

4. Pisk kagecremen efter anvisning på posen. Pisk fløden, og bland den i. Smag evt. til med lidt citronskal og sukker. Fordel creme og jordbær på kagerne, og pynt evt. med lidt pistacie eller et mynteblad.

FLERE OPSKRIFTER PÅ JORDBÆRKAGER

Jordbærdrømme

Jordbærkager classic

Læs mere om: