jordbærkage

Jordbærkage uden mel og sukker

1. maj 2014
af Lisbeth Tordendahl
Fotos fra bogen DET SØDE - Sundhed &Nydelse: Tia Borgsmidt
Skøn jordbærkage uden mel og sukker. Der er ikke noget så sommerligt som en skøn jordbærkage. Og denne version kan du nyde med ekstra god samvittighed.

Jordbærkage

10-12 personer

INGREDIENSER TIL JORDBÆRKAGE:

Bund: 160 g Mandler   60 g Fuldkornsrismel   Salt   3 mellem-store Æg   90 g Ahornsirup   1 spsk Limesaft    Top: 100 g Mørk chokolade   70 %   500 g Jordbær, gerne små   2 dl Æblejuice/-most   1 spsk Agar-agar-flager Salt   Limeskal Mandelflager  
  Opskrift - sådan laver du jordbærkage uden sukker og mel:

1. Smut mandlerne og kværn dem til mel. Bland med rismel og en nip salt. Skil to æggehvider fra til stivpiskning. Kom æggeblommer og en æggehvide i en skål, og rør sammen med ahornsirup og limesaft.

2. Bland melet i.

3. Pisk de to andre æggehvider stive, og vend dem forsigtigt i dejen. 

4. Fordel i en smurt tærteform, og bag bunden ved 180° i 20 minutter.

5. Sluk ovnen, og lad kagen stå derinde yderligere 5 minutter.

6. Hak chokoladen, og fordel den over kagen efter denne har kølet ned i 10 minutter.

7. Chokoladen vil smelte, og du kan fordele den jævnt med en teske.

8. Fordel jordbær tæt over, er de små bruges de hele, større jordbær halveres. Stil kagen i køleskab. Når chokoladen er stivnet, koges æblejuice i en kasserolle med agar-agar og en nip salt 2-3 minutter, mens du pisker.

9. Sluk for varmen, når flagerne er opløst, og lad opløsningen stå 10 minutter, inden den fordeles over jordbærrene en spsk ad gangen, så det ikke løber ned langs kanterne.

10. Pynt jordbærkagen med tyndt strimlet limeskal, og stil kagen i køleskab ca. 20 minutter.

Er du til en lidt mere syndig jordbærkage, så prøv denne lækre jordbærkage classic. Få opskriften her

Opskriften stammer fra kogebogen ”DET SØDE – sundhed & nydelse” af Lisbeth Tordendahl.