jordbærkage
Desserter

Jordbærkage med vaniljecreme

18. juli 2017
af Marie Melchior, Carsten Kyster og Tine Edinger, Foto, Jakob Helbig, Betina Hastoft, Columbus Leth og Tine Edinger
Hvorfor gå til bageren efter jordbærkage, når du kan bage en endnu skønnere version selv? Her får du opskriften på den lækreste jordbærkage med vaniljecreme

Jordbærkage med vaniljecreme

Tid: 30 minutter. Bagetid: 35 minutter. Antal personer: 6.   MARCIPANBUND 400 g marcipa n3 æggehvider 175 g flormelis 175 g mandler 3 dl piskefløde 100 g mørk chokolade 1 spsk. smør en springform, 20-22 cm i diameter  
  VANILJECREME OG PYNT 3 æggeblommer 4 spsk. sukker 2 spsk. majsstivelse, fx Maizena 2½ dl mælk 1 vaniljestang lidt sukker 2 dl piskefløde 500 g jordbær   PRØV OGSÅ: Jordbærkage med mascarponecreme og hyldeblomst - uden mel og sukker  

Opskrift - sådan laver du jordbærkage med vaniljecreme

  1. MARCIPANBUND: Tænd ovnen på 200°. Riv marcipanen, og pisk den sammen med æggehvider og flormelis med en elpisker. Blend mandler til mandelmel i en foodprocessor, og vend det i dejen sammen med fløde. Læg bagepapir i bunden af springformen. Smør siderne. Fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i 30-35 minutter. Test, om kagen er gennembagt, med en bagenål el.lign. Er den stadig våd i midten, så bag den i yderligere 8-10 minutter.   2. Smelt chokolade og smør over vandbad, og pensl det på den afkølede kage.   3. VANILJECREME OG PYNT: Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse. Bring mælken i kog i en gryde, og rør den i æggemassen. Hæld herefter ægge-mælke-blandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele i gryden. Bring cremen i kog under omrøring. Når den tykner, tager du den af blusset og afkøler den i køleskab. Rør i cremen, og strø sukker over, mens den afkøler. Pisk fløden til skum, og vend det i den kolde creme. Fordel et lag creme oven på marcipanbunden, og servér resten af cremen ved siden af.   4. Rens jordbær, skær dem i skiver, og fordel dem på kagen.   TIP: Skyd genvej med en lidt nemmere vaniljecreme Pisk 2 dl piskefløde til skum, og rør 2 dl cremefraiche 38 % i flødeskummet med en ske. Smag til med korn fra en vaniljestang og lidt flormelis.