jordbærkage
Desserter

Jordbærkage med vaniljecreme

Hvorfor gå til bageren efter jordbærkage, når du kan bage en endnu skønnere version selv? Her får du opskriften på den lækreste jordbærkage med vaniljecreme

Jordbærkage med vaniljecreme

Tid: 30 minutter. Bagetid: 35 minutter.
Antal personer: 6.
 
MARCIPANBUND
400 g marcipa
n3 æggehvider
175 g flormelis
175 g mandler
3 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
1 spsk. smør
en springform, 20-22 cm i diameter
 
 
VANILJECREME OG PYNT
3 æggeblommer
4 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse, fx Maizena
2½ dl mælk
1 vaniljestang
lidt sukker
2 dl piskefløde
500 g jordbær
 
PRØV OGSÅ: Jordbærkage med mascarponecreme og hyldeblomst - uden mel og sukker
 

Opskrift - sådan laver du jordbærkage med vaniljecreme

 
1. MARCIPANBUND: Tænd ovnen på 200°. Riv marcipanen, og pisk den sammen med æggehvider og flormelis med en elpisker. Blend mandler til mandelmel i en foodprocessor, og vend det i dejen sammen med fløde. Læg bagepapir i bunden af springformen. Smør siderne. Fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i 30-35 minutter. Test, om kagen er gennembagt, med en bagenål el.lign. Er den stadig våd i midten, så bag den i yderligere 8-10 minutter.
 
2. Smelt chokolade og smør over vandbad, og pensl det på den afkølede kage.
 
3. VANILJECREME OG PYNT: Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse. Bring mælken i kog i en gryde, og rør den i æggemassen. Hæld herefter ægge-mælke-blandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele i gryden. Bring cremen i kog under omrøring. Når den tykner, tager du den af blusset og afkøler den i køleskab. Rør i cremen, og strø sukker over, mens den afkøler. Pisk fløden til skum, og vend det i den kolde creme. Fordel et lag creme oven på marcipanbunden, og servér resten af cremen ved siden af.
 
4. Rens jordbær, skær dem i skiver, og fordel dem på kagen.
 
TIP: Skyd genvej med en lidt nemmere vaniljecreme
Pisk 2 dl piskefløde til skum, og rør 2 dl cremefraiche 38 % i flødeskummet med en ske. Smag til med korn fra en vaniljestang og lidt flormelis.