jordbærkage
Desserter

Jordbærkage med mascarponecreme og hyldeblomst - uden sukker og mel

Hvis du mod forventning skulle gå hen og blive træt af den klassiske jordbærkage, eller du bare vil prøve noget nyt, er denne jordbærkage et rigtig godt alternativ. Det overordnede koncept er det samme:en bund med marcipanfornemmelser, en art flødecreme og naturligvis jordbær på toppen, men kagen er herudover tilsat yderligere sommer med hyldeblomst i cremen, som giver en diskret undertone af ekstra solskin.Og så er den helt uden sukker og mel - ren win-win

Jordbærkage med mascarponecreme og hyldeblomst til 8-12 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL JORDBÆRKAGE MED MASCARPONECREME OG HYLDEBLOMST

Til kagebunden
75 g smør
4 æg
75 g sukrin gold
½ tsk. mandelessens
50 g fedtreduceret mandelmel
50 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. fiberHUSK
½ tsk. vaniljepulver
1 dl piskefløde
 
Til mascarponecremen
250 g mascarpone
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 spsk. fibersirup clear
½ tsk. vaniljepulver
1 dl piskefløde
 
Desuden
300 g jordbær i skiver
 
PRØV OGSÅ: Er du mere til den klassiske jordbærkage, så få opskriften på jordbærkage classic her

 

Opskrift - sådan laver du jordbærkage med mascarponecreme og hyldeblomst

 
1. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.
 
2. Smelt smørret, og lad det køle lidt af.
Pisk imens æg og sukrin gold godt sammen med elpisker. Tilsæt de tørre ingredienser og mandelessens, bland godt, og pisk herefter piskefløde og det smeltede smør i lidt ad gangen.
Beklæd en springform på ca. 28 cm med bagepapir, og fordel dejen heri. Glat overfladen, og bag i ca. 25-30 minutter, til den er gylden.
Køl kagen af.
 
3. Pisk mascarpone sammen med hyldeblomstsaft, fibersirup og vaniljepulver. Pisk piskefløden til skum i en anden skål, og vend det herefter i mascarponen. Fordel oven på den afkølede kagebund.
 
4. Pynt kagen med jordbær.  
 
Opbevares på køl, men serveres helst ved stuetemperatur.
 
PRØV OGSÅ: Lækre hjemmelavede flødeboller uden sukker
 
flødeboller uden sukker
Opskriften er fra bogen "Sødt, sundere, syndigt" af Xenia Østerby Jensen. 
256 sider, 299,95 kr. på FADL Forlag. Køb bogen her