Desserter

Jordbærkage med lemoncurd

Lemoncurd er en tyk, smørbar citroncreme, som især englænderne er kendt for at spise oven på fx scones. Den søde, syrlige creme er også perfekt som fyld i en kage.

Tid: 40 minutter + afkøling.

Bagetid: 20-25 minutter.

Antal personer: 8.

KAGEBUND:

3 æg
90 g sukker
30 g smør
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
en springform (ca. 22 cm i diameter)
lidt smør og sukker til formen
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt

 

LEMONCURD:

skal og saft af 2 usprøjtede citroner
2 æg
3 æggeblommer
80 g sukker
70 g smør
 
LÆS OGSÅ: Cheesecake med hindbær og kiksebund
 

PYNT:

2½ dl piskefløde
500 g jordbær

 

LEMONCURD:

Riv citronskallen fint, og pres saften. Bland citronskal, -saft, æg, æggeblommer og sukker i en gryde, og varm det forsigtigt op til lige under kogepunktet. Rør i gryden konstant, til cremen tykner. Den må ikke koge! Tag gryden fra varmen. Skær smør i tern, og rør dem i citroncremen lidt ad gangen. Lad cremen køle helt af i køleskabet.
 

KAGEBUND:

Tænd ovnen pa 180°. Pisk æg og sukker tykt og cremet med en elpisker i 8-10 minutter. Smelt smør i en lille gryde ved svag varme. Vend forsigtigt mel, bagepulver og smeltet smør i dejen. Smør springformen, og drys den med sukker. Fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i 20-25 minutter, til kagen er gylden, og kanterne slipper formen. Afkøl på en rist.
 

PYNT:

Pisk fløden til skum. Nip jordbærrene, og skær dem i halve. Læg kagen på et fad. Smør først et tykt lag lemoncurd oven på kagen og herefter et lag flødeskum. Top med masser af jordbær, og servér straks.
 
TIP
Får du lemoncurd i overskud, holder det sig fint i køleskabet i et rent glas med låg. Brug det fx på en skive lyst brød. Skal det gå lidt tjept, kan du købe færdiglavet lemoncurd i større supermarkeder og delikatesseforretninger.