Desserter

Jordbær med limesukker og mascarpone-parfait

af Louisa Lorang 9. juni 2011
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på desserten

Hvis du vil springe over, hvor gærdet er lavest, kan du servére jordbær med limesukker og en god købe-vaniljeis. Så er det lynhurtig gæstemad!6 æggeblommer,pasteuriseredekorn af ½-1 stang vanilje100 g sukker1 bæger mascarpone, 250 g2½ dl piskeflødeENDVIDERE: ½ dl sukker1 spsk. fintrevet limeskal50 g hakkede pistaciekerner (usaltede)600 g jordbær, uden stilkPisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Pisk mascarponen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend den med mascarponemassen. Fordel parfaitmassen i 6 små forme eller en stor. Dæk den til med film, og frys den i mindst 6 timer - gerne natten over.Blend sukker og limeskal i en foodprocessor.Tag parfaiten ud af fryseren ca. 10-15 minutter inden servering.Dyp bunden af parfaiten i hakkede pistacier, anret med jordbær, og drys jordbærrene med limesukker. Servér straks.Opskriften er til 6 personerVINFORSLAG: 2008 Beerenauslese Terassen, Domäne Wachau, Østrig. FÅ INDKØBSLISTE TIL HELE GÆSTEMENUEN OG EN "SÅDAN-BLIVER-DET-NEMMERE" LISTE HER