Desserter

Jordbær med basilikumcreme og tuiles

af Camilla Zarah Lawes 21. juni 2012
Foto: Lars Ranek
Danske jordbær smager skønt. Prøv denne kombination af jordbær og basilikum, det er super lækkert

(6 personer)500 g jordbær (evt. lidt sukker, hvis de ikke så søde)MASCARPONECREME:6 spsk. finthakket, frisk basilikum2 spsk. flormelisPYNT:finthakket basilikumTUILES MED MANDLER:(ca. 20 stk.)50 g flormelis50 g blødt smør50 g hvedemelca. 1 bæger pasteuriseretæggehvider25 g mandelflagerSkyl og nip jordbærrene. Skær dem i tykke skiver, og fordel dem i skåle. Drys evt. med lidt sukker, hvis de ikke er så søde. Rør mascarpone sammen med basilikum og flormelis.TUILES: Rør flormelis med det bløde smør; tilsæt hvedemelet, og vend forsigtigt æggehviden i, lidt efter lidt, til dejen er glat og let tyk. Smør dejen helt tyndt ud på bagepapir (brug evt. en skabelon; skær den ønskede form ud af et fladt plastiklåg). Drys med mandelflager. Bag de små kager midt i ovnen ved 165° i 2-4 minutter. Tag de bagte kager forsigtigt af bagepladen, og lad dem afkøle på en rist. Servér jordbærrene med en skefuld mascarponecreme og de sprøde kager.Jordbærdrømme