Desserter

Jordbær-mandeltærte med creme

26. maj 2015
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Jordbær og mandler i en drøm af en tærte!

TID: 30 MIN. + BAGETID: 15 + 5 MIN. 

Opskriften er til 8 -10 PERS.

TÆRTEBUND:

200 g hvedemel

50 g mandelmel

50 g sukker

½ stang vanilje

150 g smør

1 æggeblomme

100 g mørk chokolade

LÆS OGSÅ: Lyst til mere jordbærtærte?

CHOKOLADEMASCARPONECREME:

250 g mascarpone flødeost

1½ dl piskefløde

½ dl konc. hyldeblomstsaft

½ dl flormelis

PYNT:

½ kg friske jordbær

Flormelis

½ stang vanilje

LÆS OGSÅ: Jordbær-millefeuille 

 

remgangsmåde:

Bland mel, mandelmel, sukker og vaniljekorn.

Smuldr smørret i blandingen og saml hurtigt dejen med æggeblommen. 

Læg dejen i køleskabet i ca. 30 min., rul den ud og læg den i en tærteform. Dæk bunden med bagepapir og fyld op med tørrede bønner, linser eller kikærter, så siderne holdes på plads under bagningen. 

Bag bunden i 15 min. ved 175 grader.

Fjern papir og bønner og bag i endnu 5 min., til bunden er sprød og gylden. Drys straks hakket chokolade ud på den varme bund, så den smelter – fordel den evt. med en bagepensel eller smørekniv. Lad bunden køle helt af, så chokoladen stivner.

Pisk mascarpone, fløde, hyldeblomstsaft og flormelis til en luftig creme. 

Fordel cremen i tærtebunden og jordbær, skåret i mindre stykker, ovenpå. 

Drys flormelis blandet med vaniljekorn over og server.

Læs også