Annonce
Desserter

Jordbær i luftig ølsabayonne

Sabayonne er en legeret dessertsauce, som typisk laves med appelsinsaft og brænde­vin. Denne version skal piskes med Carlsberg Nordic Gylden Bryg, og det giver en helt særlig luftighed, der gør desserten fløjlsblød og uimodståelig.

Tid: 20 minutter
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE
½ kg friske jordbær
evt. 1-2 spsk. sukker

ØL-SABAYONNE
4 æggeblommer
100 g flormelis
1½ dl Carlsberg Nordic Gylden Bryg

TIL SERVERING
25 g usaltede pistacie-nøddekerner
2 kviste frisk mynte

SÅDAN GØR DU

Rens jordbær, skær de største af dem i lidt mindre stykker, og drys dem evt. med sukker.
Øl-sabayonne: Pisk ægge­blommer, flormelis og Carlsberg Nordic Gylden Bryg skummen­de med et piskeris i en varme­fast skål over vandbad. Pisk, indtil cremen er let og luftig og begynder at blive tyk ligesom råcreme. Cremen må endelig ikke koge! Tag skålen af var­men, og pisk i endnu ½ minut.
Servering: Fordel jordbær i 4 glas. Hæld lun øl-sabayonne over, og pynt med hakkede pistacienødder og mynte.

Dessert til de lune sommeraftner

Lige så snart solen varmer nok til, at det er forsvarligt at tilbringe længere tid udendørs, er det tid til en øl. Men hvorfor begrænse sig til at nyde de gyldne dråber i glasset? Når du bruger øl i madlavningen, kan du frembringe spændende smagsindtryk, som ellers er svære at opnå: En underspillet krydring, en dyb fylde og en delikat bitterhed. femina viser her i samarbejde med Carlsberg Nordic, hvordan du kan nyde de alkoholfrie variant Gylden Bryg både i dine forårsretter og i glasset.

Carlsberg Nordic Gylden Bryg

Kan en øl smage fyldigt og mildt af humle, selv om den ikke indeholder alkohol? Ja! Det er Carlsberg Nordic Gylden Bryg beviset på. Den gyldensmukke pilsnerøl er afbalanceret, let og frisk og oplagt til retter med lyst kød eller fisk - eller som her ingrediens i en frisk sommerdessert.

Læs mere om Carlsberg Nordic her