Italienske citrontærter
4. februar 2011Italienske citrontærter
6 stk.
SØD MØRDEJ:
200 g hvedemel
100 g sukker
100 g smør
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
2 tsk. revet citronskal (se nedenfor)
1 nip salt
FYLD:
3 æg
150 g fint rørsukker
150 g blødt smør
fintrevet skal af 2 økocitroner (på nær det, der er i mørdejen)
saft af ½ citron
DRYS:
sigtet flormelis
ENDVIDERE:
6 små tærteforme på 8 cm
Opskrift - sådan laver du italienske citrontærter
Rør ingredienserne til mørdejen sammen, gerne i en røremaskine. Pak dejen ind i film, og stil den på køl i minimum 1 time.
Pisk æggene hvide med sukkeret. Rør det bløde smør i, og vend citronskal og -saft forsigtigt i.
Del mørdejen i 6 dele, og rul dem ud til cirkler. Beklæd de smurte forme med dejen, og skær kanterne til. Fordel fyldet over, og bag tærterne ved 155° i 30 minutter. Lad tærterne køle helt af. Drys med flormelis, og servér.
RELEVANTE LINKS