Desserter

Italiensk ostekage med mandler og citrusfrugter

af Camilla Zarah Lawes 1. marts 2012
Foto: Lars Ranek
Den luftige kage både dufter og smager af de dejlige citrusfrugter, og du kan både servere den til kaffen og som dessert efter en god middag

(8-10 personer)150 blødt smør275 g marcipan6 økologiske æg250 g ricotta1 tsk. kardemommefintrevet skal af 1 økologisk citronfintrevet skal af 1 økologisk appelsin25 g hvedemelENDVIDERE:1 spring- el. randform på 20 cmDRYS:mandelflager og pinjekernerTILBEHØR:2½ dl piskefløde, pisket til let skumRør smør og marcipan sammen til en cremet masse. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt ind imellem. Rør ricotta, kardemomme, appelsinskal og citronskal i dejen. Vend til sidst melet i. Smør formen, og drys med sukker. Fordel dejen i formen, og drys kagen med pinjekerner og mandelflager. Bag kagen i en 175° varm ovn i 25-30 minutter (mærk med en strikkepind - der må ikke hænge dej ved). Sigt flormelis over, og servér med letpisket fløde til.Pain au chocolat