Istrøffel med hasselnød og karamel
Tid: 30 minutter. Ovntid: 10 minutter. Frysetid: 2 timer, gerne natten over
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
120 g hasselnødder
2½ dl minimælk
100 g sukker
½ tsk. salt
KARAMELLISEREDE HASSELNØDDER
100 g hasselnødder
100 g sukker
PRØV OGSÅ:
Regnbueis-lagkage
Opskrift - sådan laver du istrøffel med hasselnød og karamel
1. Rist alle hasselnødder (dvs. også de nødder, som skal bruges til isen, i alt 220 g nødder) i ovnen i 5-10 minutter ved 200°, og gnub skallerne af i et rent viskestykke. Blend 120 g af de varme hasselnødder til hasselnøddesmør i en blender. Varm langsomt hasselnøddesmør, mælk, sukker og salt op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og blend massen i blenderen. Køl massen ned, og kør den på en ismaskine. Sæt isen i fryseren et par timer eller natten over.
2. KARAMELLISEREDE HASSELNØDDER: Lad de sidste 100 g ristede, afskallede hasselnødder køle af, og hak dem groft. Smelt sukker i en lille tykbundet gryde til gylden karamel, og rør hurtigt hasselnødderne i. Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af. Hak dem.
3. SERVERING: Lav kugler af isen, og rul dem i de hakkede karamelliserede hasselnødder. Servér straks.
TIP: Skeer til iskugler kan være en god investering, hvis man vil have det helt rigtige look. De fås i forskellige størrelser i forretninger, der sælger køkkenudstyr.
