Istrøffel med hasselnød og karamel
Tid: 30 minutter. Ovntid: 10 minutter. Frysetid: 2 timer, gerne natten over Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 120 g hasselnødder 2½ dl minimælk 100 g sukker ½ tsk. salt KARAMELLISEREDE HASSELNØDDER 100 g hasselnødder 100 g sukker
PRØV OGSÅ:
Regnbueis-lagkage Opskrift - sådan laver du istrøffel med hasselnød og karamel
1. Rist alle hasselnødder (dvs. også de nødder, som skal bruges til isen, i alt 220 g nødder) i ovnen i 5-10 minutter ved 200°, og gnub skallerne af i et rent viskestykke. Blend 120 g af de varme hasselnødder til hasselnøddesmør i en blender. Varm langsomt hasselnøddesmør, mælk, sukker og salt op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og blend massen i blenderen. Køl massen ned, og kør den på en ismaskine. Sæt isen i fryseren et par timer eller natten over. 2. KARAMELLISEREDE HASSELNØDDER: Lad de sidste 100 g ristede, afskallede hasselnødder køle af, og hak dem groft. Smelt sukker i en lille tykbundet gryde til gylden karamel, og rør hurtigt hasselnødderne i. Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af. Hak dem. 3. SERVERING: Lav kugler af isen, og rul dem i de hakkede karamelliserede hasselnødder. Servér straks. TIP: Skeer til iskugler kan være en god investering, hvis man vil have det helt rigtige look. De fås i forskellige størrelser i forretninger, der sælger køkkenudstyr.
