Desserter

Ingefærkager med nødder og abrikoser

af Susanne Palmqvist 26. oktober 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ingefærkagerne er skønne til en kop te eller chai-latte. Jag har bagt dem med abrikoser i dejen, men du kan også bruge hele nøddekerner, f.eks. hassel- eller macadamianødder. Lav dem i den størrelse, du bedst kan lide.

(ca. 20 store cookies)150 g blødt smør225 g lyst rørsukker2 æg50 g fintmalede hasselnødder220 g fint, sigtet speltmel2 tsk. stødt tørret ingefær1 tsk. vaniljesukker1½ tsk. natron1 spsk. appelsin-eller citronsaft150 g lyse abrikoser i stykker (eller hele nøddekerner)Pisk eller rør det bløde smør godt med sukkeret. Rør æggene i, et ad gangen. Hak nødderne helt fint til mel. Bland speltmelet med krydderier og natron. Vend det hele i sammen med citrussaft. Dejen skal være blød. Sæt den på plader med bagepapir, med ret god afstand. Brug en spiseske, eller lav dem mindre, hvis du synes. Bag dem øverst i en 190° varm ovn, til de er lysebrune og ikke bløde, når du trykker forsigtigt på dem. Køl dem af på en rist, og opbevar dem i en dåse.Prøv også: Chokolademousse med sukkerristede pistacienødder>>