
Indbagt hyldeblomst
23. oktober 2008Tid: Ca. 45 min.
Ca. 8 store, skyllede hyldeblomstskærme
Beignetdej:
250 g mel
1 æggeblomme
1½ dl øl
2 dl lunkent vand
½ dl olie
1 knsp salt
2 æggehvider, pisket stive
Friturefedt til stegning (f.eks. en
neutralsmagende olie som vindruekerneolie)
Tilbehør:
Flormelis og evt. jordbærsyltetøj
Kom melet i en skål og pisk æggeblomme, øl og vand i lidt efter lidt. Tilsæt salt og olie, og lad dejen trække i 10 min. Pisk hviderne stive.
Del hyldeblomstklaserne i mindre klaser, og læg dem på et viskestykke, så de er helt tørre. Varm frituren op, så den syder, når man stikker en tændstik i.
Vend hviderne i dejen, og dyp en hyldeblomstklase i. Kom den op i den varme friture og steg, til den er gyldenbrun. Læg på fedtsugende papir og derefter på et varmt fad. Gentag til alle klaserne er stegte, der kan godt steges flere ad gangen.
Servér med sigtet flormelis og evt. med syltetøj til.