Desserter

Indbagt hyldeblomst

23. oktober 2008
af Beagle Iuel-Brockdorff
Tid: Ca. 45 min.Ca. 8 store, skyllede hyldeblomstskærmeBeignetdej:250 g mel1 æggeblomme1½ dl øl2 dl lunkent vand½ dl olie1 knsp salt2 æggehvider,

Tid: Ca. 45 min.

Ca. 8 store, skyllede hyldeblomstskærme

Beignetdej:
250 g mel
1 æggeblomme
1½ dl øl
2 dl lunkent vand
½ dl olie
1 knsp salt
2 æggehvider, pisket stive
Friturefedt til stegning (f.eks. en
neutralsmagende olie som vindruekerneolie)

Tilbehør:
Flormelis og evt. jordbærsyltetøj

Kom melet i en skål og pisk æggeblomme, øl og vand i lidt efter lidt. Tilsæt salt og olie, og lad dejen trække i 10 min. Pisk hviderne stive.
Del hyldeblomstklaserne i mindre klaser, og læg dem på et viskestykke, så de er helt tørre. Varm frituren op, så den syder, når man stikker en tændstik i.
Vend hviderne i dejen, og dyp en hyldeblomstklase i. Kom den op i den varme friture og steg, til den er gyldenbrun. Læg på fedtsugende papir og derefter på et varmt fad. Gentag til alle klaserne er stegte, der kan godt steges flere ad gangen.
Servér med sigtet flormelis og evt. med syltetøj til.

Læs også