Desserter

Hyldeblomstsyltede rabarber

6. juni 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Server de hyldeblomstsyltede rabarbere til is med ristede mandler på toppen.

Server de hyldeblomstsyltede rabarbere til is med ristede mandler på toppen.Ingredienser500 g rabarber

Syltelage:½ økologisk vaniljestang (evt. fra Tørsleff)2 dl hyldeblomstsaft (se opskrift forrige side)1 dl vand½ øko- eller ubehandlet citron i skiver

Desuden:God vaniljeis Hakkede mandlerFremgangsmåde

Skær de rensede rabarber i tynde diagonale skiver.Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud. Kog alle ingredienserne til syltelagen op og hæld den over rabarberskiver.Lad rabarberne trække i lagen i et par timer og stil det i køleskabet, hvor de kan holde sig i et par dage.

TIPDen overskydende sirup er rigtig god med iskoldt danskvand eller appelsinjuice - evt. med lidt Campari.5 FANTASTISKE OPSKRIFTER MED HERLIGE HYLDEBLOMSTER

Hyldeblomstsaft Is med hylde-blomst og citron Løg- og hylde-blomstkompot Hyldeblomst-marmelade Hyldeblomst-syltede rabarber