hvid chokolademousse
Desserter

Hvid chokolademousse med eksotiske fornemmelser

7. juli 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Blød og sød - skøn dessert der leder tankerne hen under varme himmelstrøg. Her får du opskriften på hvid chokolademousse med eksotiske fornemmelser

Hvid chokolademousse med eksotiske fornemmelser til 2 personer

Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE 100 g hvid chokolade 1½ dl piskefløde 1 dl cremefraiche 38 %   NOUGATINE 2 spsk. sukker 75 g pistacienødder   TIL SERVERING 1 mango 2 passionsfrugter lidt frisk citronverbena   PRØV OGSÅ: Et god alternativ til hvid chokolademousse kan være denne skønne chokolademousse af mørk og hvid chokolade. Få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du hvid chokolademousse med eksotiske fornemmelser

  1. Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Pisk fløden til blødt skum. Rør den smeltede chokolade sammen med cremefraiche i en skål, og vend flødeskummet i. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl.   2. NOUGATINE: Smelt sukkeret på en pande, til det tager en smule farve. Hæld pistacienødderne på panden, og rør dem sammen med sukkeret. Hæld nougatinen  ud på et stykke bagepapir i et så tyndt lag som muligt, og lad den køle af.   3. SERVERING: Skær mangoen i tynde stykker, og halvér passionsfrugterne. Anret 2 tallerkener med en stor skefuld chokolademousse på hver. Pynt med mangostykker, og klem indholdet af en passionsfrugt udover. Pynt med stykker af nougatine og blade af citronverbena.   PRØV OGSÅ: Hyldeblomstmousse med jordbær