Desserter

Hvid chokolademousse med eksotiske fornemmelser

Blød og sød - skøn dessert der leder tankerne hen under varme himmelstrøg. Her får du opskriften på hvid chokolademousse med eksotiske fornemmelser

Hvid chokolademousse med eksotiske fornemmelser til 2 personer

Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
100 g hvid chokolade
1½ dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38 %
 
NOUGATINE
2 spsk. sukker
75 g pistacienødder
 
TIL SERVERING
1 mango
2 passionsfrugter
lidt frisk citronverbena
 
PRØV OGSÅ: Et god alternativ til hvid chokolademousse kan være denne skønne chokolademousse af mørk og hvid chokolade. Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du hvid chokolademousse med eksotiske fornemmelser

 
1. Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Pisk fløden til blødt skum. Rør den smeltede chokolade sammen med cremefraiche i en skål, og vend flødeskummet i. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl.
 
2. NOUGATINE: Smelt sukkeret på en pande, til det tager en smule farve. Hæld pistacienødderne på panden, og rør dem sammen med sukkeret. Hæld nougatinen 
ud på et stykke bagepapir i et så tyndt lag som muligt, og lad den køle af.
 
3. SERVERING: Skær mangoen i tynde stykker, og halvér passionsfrugterne. Anret 2 tallerkener med en stor skefuld chokolademousse på hver. Pynt med mangostykker, og klem indholdet af en passionsfrugt udover. Pynt med stykker af nougatine og blade af citronverbena.
 
PRØV OGSÅ: Hyldeblomstmousse med jordbær