Desserter

Hvid chokoladekage med rysteribs

De syrlige ribs giver friskhed til den lækre hvide chokoladekage

Hvid chokoladekage med rysteribs

INGREDIENSER

150 g hasselnødder
170 g hvid chokolade
100 g smør
125 g sukker
2 æg
125 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
en bageform (ca. 1 l)
 
RYSTERIBS
1 bakke ribs
ca. 1 spsk. sukker
 

Opskrift - sådan laver du hvid chokoladekage med rysteribs

 
1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter. Tag dem ud, og fjern så meget som muligt af de brune hinder ved at gnide nødderne mod hinanden i et rent viskestykke. Smelt chokoladen over vandbad sammen med smørret. Hæld chokolademassen i en skål, og rør sukkeret i med en ske. Hak hasselnødderne groft, vend dem i chokolade-massen sammen med æg, hvedemel og bage-pulver, og rør godt. Smør bageformen, og beklæd den med bagepapir.
 
2. Fordel kagedejen i bageformen. Bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 25 minutter. Lad den køle af i formen.
 
3. Rysteribs: Skyl ribsene, og ryst dem med sukker. Vend kagen ud af formen, og pynt den med rysteribsene.
 
PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med mandelcreme og ribs