Desserter

Hurtig æblekage

af Louise Dandanell Ørsted 7. oktober 2008
Denne æblekage smager helt fantastisk og kan klart anbefales. Denne æblekage bliver kun bedre hvis du bruger dine egen æbler, men smager stadig godt med supermarkedets æbler.

Ca. 8 stk.

Fyld:3 syrlige æbler½ dl lys sirup

Dej:100 g smør1½ dl sukker1 æg3 dl hvedemel2 tsk bagepulver1 tsk vaniljesukker

Pynt:1 spsk flormelis1 tsk stødt kanel

Tilbehør:Vaniljeis, vaniljesauceeller flødeskum

Opvarm ovnen til 175°C. Skræl æblerne, fjerne kernehuseneog skær dem i både. Kog æblerne i sirupen til de er lige akkurat bløde. Rør smør og sukker blødt.Tilsæt ægget. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og bland det i smørret lidt ad gangen. Tryk ¾ af dejen ud i en smurt, ildfast form. Læg æblebådene oven på dejen. Rul resten af dejen ud på et melstrøet bord, og skær den i strimler, som lægges i et rudemønster over æblerne. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter.Lad kagen køle af. Bland flormelis og kanel, og drys det over kagen. Servér evt. kagen med en skefuld is, vaniljesauce eller letpisket flødeskum til.