Desserter

Honning-kanel-is med coulis og friske bær

13. juli 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Dejlig krydret is, som du kan lave i små kage- eller muffinforme eller i en boks, og forme til fine iskugler. Servér den på en bund af frisk hindbærcoulis

(6 personer/ca. 1½ liter is)4 æggeblommer (eller 2 bægre pasteuriserede)1 dl flormelis2 spsk. flydende akaciehonning½ tsk. stødt kanel2½ dl piskefløde2 dl cremefraiche 18 %COULIS:200 g frisk eller frosne hindbær1 dl lys rørsukker1 spsk. appelsinsaftsaft af ½ citronPYNT: friske hindbærPisk æggeblommer, flormelis, honning og kanel til en lys og skummende masse. Pisk fløden til skum. Vend først cremefraichen i æggemassen med lette tag. Vend fløden i til sidst. Kom isen i en beholder med låg eller i små fine portionsforme, og frys den i mindst 4 timer. Du behøver ikke at røre i den. Den kan også laves i ismaskine.Tag isen ud af fryseren, ca. 15 minutter før den skal serveres.Bland hindbær, sukker og appelsinsaft, og varm det langsomt op i en gryde. Smag til med citronsaft. Tag gryden fra varmen, og blend det. Hæld/pres coulisen gennem en sigte, så den bliver fin og ensartet. Opbevar den koldt.Anret isen med lidt coulis i bunden, og pynt med friske bær Prøv også:Lyserøde hindbærmedaljerJordbærdrømme