vaniljeis
Desserter

Hjemmelavet vaniljeis rørt med jordbærsyltetøj

I stedet for blot at pynte isvaflerne med syltetøj kan du røre det ind i den bløde vaniljeis … Mums! Her får du opskriften på hjemmelavet vaniljeis rørt med jordbærsyltetøj

Hjemmelavet vaniljeis rørt med jordbærsyltetøj

 
Tid: 30 minutter. Trækketid: 2-12 timer. Frysetid: Mindst 3 timer.
Antal personer: 4.
 
DET SKAL DU BRUGE
2 vaniljestænger
2½ dl sødmælk
2½ dl piskefløde
1 knivspids salt
6 æggeblommer
125 g sukker
 
 
TIL SERVERING
3-4 spsk. jordbærsyltetøj
isvafler
friske jordbær
 
PRØV OGSÅ: Vaniljeis med mælkechokolade og saltede peanuts
 

Opskrift - sådan laver du hjemmelavet vaniljeis rørt med jordbærsyltetøj

 
1. Flæk vaniljestængerne, og skrab vaniljekornene ud. Kog mælk, fløde, salt, vaniljekorn og de tomme vaniljebælge hurtigt op i en gryde. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Hæld lidt af flødeblandingen i æggemassen, mens du pisker kraftigt. Fortsæt med at hælde flødeblanding i, til det hele er pisket godt sammen. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til ca. 82°, mens du rører rundt. Køl blandingen af i en skål, evt. i iskoldt vandbad (husk at fiske vaniljebælgene op).
 
2. Når ismassen er kold, skal den trække i en lufttæt beholder i køleskabet i 2-12 timer. Kør massen på en ismaskine, eller stil den i fryseren, og rør godt rundt i den 1 gang hver halve time, til den er blevet fast. Lad isen fryse i mindst 3 timer.
 
 
3. SERVERING: Tag isen ud af fryseren 30-40 minutter før servering. Lad den blive godt blød, og rør den med jordbærsyltetøj. Fordel isen i vafler, og servér straks med friske jordbær ved siden af.