vaniljeis
Desserter

Hjemmelavet vaniljeis rørt med jordbærsyltetøj

15. august 2017
af Mikkel Karstad, Camilla Biesbjerg Markussen, Maja Ambeck Vase og Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Tia Borgsmidt, Lars Ranek, Betina Hastoft og Columbus Leth
I stedet for blot at pynte isvaflerne med syltetøj kan du røre det ind i den bløde vaniljeis … Mums! Her får du opskriften på hjemmelavet vaniljeis rørt med jordbærsyltetøj

Hjemmelavet vaniljeis rørt med jordbærsyltetøj

  Tid: 30 minutter. Trækketid: 2-12 timer. Frysetid: Mindst 3 timer. Antal personer: 4.   DET SKAL DU BRUGE 2 vaniljestænger 2½ dl sødmælk 2½ dl piskefløde 1 knivspids salt 6 æggeblommer 125 g sukker  
  TIL SERVERING 3-4 spsk. jordbærsyltetøj isvafler friske jordbær   PRØV OGSÅ: Vaniljeis med mælkechokolade og saltede peanuts  

Opskrift - sådan laver du hjemmelavet vaniljeis rørt med jordbærsyltetøj

  1. Flæk vaniljestængerne, og skrab vaniljekornene ud. Kog mælk, fløde, salt, vaniljekorn og de tomme vaniljebælge hurtigt op i en gryde. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Hæld lidt af flødeblandingen i æggemassen, mens du pisker kraftigt. Fortsæt med at hælde flødeblanding i, til det hele er pisket godt sammen. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til ca. 82°, mens du rører rundt. Køl blandingen af i en skål, evt. i iskoldt vandbad (husk at fiske vaniljebælgene op).   2. Når ismassen er kold, skal den trække i en lufttæt beholder i køleskabet i 2-12 timer. Kør massen på en ismaskine, eller stil den i fryseren, og rør godt rundt i den 1 gang hver halve time, til den er blevet fast. Lad isen fryse i mindst 3 timer.     3. SERVERING: Tag isen ud af fryseren 30-40 minutter før servering. Lad den blive godt blød, og rør den med jordbærsyltetøj. Fordel isen i vafler, og servér straks med friske jordbær ved siden af.