Du kender sikkert lemoncurd − men blåbærcurd? Både farven og smagen er fortræffelig, og så tager det ikke særlig lang tid at lave. Her får du opskriften på hjemmelavet blåbærcurd
4 personer
Tid i alt 25 min
DET SKAL DU BRUGE
125 g blåbær gerne fra frost
2 usprøjtede citroner
75 g smør
175 g sukker
2 æg
2 æggeblommer
Opskrift - sådan laver du hjemmelavet blåbærcurd
Skyl og tør blåbær. Riv skallen af citronerne, og pres saften. Blend blåbær, citronskal og citronsaft sammen i en blender. Hæld blandingen i en kasserolle sammen med smør og sukker, og varm det forsigtigt op, til smør og sukker er opløst. Pisk de hele æg med æggeblommerne, og hæld – under let piskning – blåbærblandingen over æggene. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og varm op til ca. 80° − det må ikke koge, for så stivner æggene! Hæld curden på glas, og servér til f.eks. pandekager, vafler eller scones.
PRØV OGSÅ: Vandbakkelser med flødeskum og lemoncurd