Ingefærkager
Desserter

Hjemmelavede ingefærkager

af Kristine Høeg 21. november 2018
Foto: Line Falck Christensen
Disse ingefærkager vil bringe glæde på et hvert julebord. Se her, hvordan du bager dem - og hvordan du kan lave kageblandingen til en sød værtindegave til jul.
8 min

  • 435 g hvedemel
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. stødt nellike
  • ¼ tsk. revet muskatnød
  • ¾ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 165 g brun farin
  • 140 g blødt smør
  • 1 æggebomme, str. L
  • 1½ tsk. flydende vanilje
  • 170 g mørk sirup

Ca. 48 små ingefærmænd

SÅDAN LAVER DU INGEFÆRKAGER 

Pisk det bløde smør lyst og luftigt. Pisk derefter æggeblomme, vanilje og sirup i smørret. Brug evt. 1 spsk. mælk til at løsne blandingen lidt, hvis den virker for fast.

Hæld dit kagemiks i en anden skål og bland det grundigt. Pisk nu de tørre ingredienser i smørblandingen lidt efter lidt, indtil det hele er mikset godt sammen. Pak dejen ind og lad den hvile på køl i mindst 1 time, men gerne til dagen efter.

Tænd ovnen på 175°.

Rul dejen hurtigt ud, til den er 5-6 mm tyk, og stik figurer ud, som du lægger på bageplader beklædt med bagepapir. Bag kagerne i ca. 8 min., eller til de er begyndt at blive faste, men du stadig kan efterlade et lille mærke på dem.

Lad kagerne køle helt af, før du pynter med glasur.

 

LÆS OGSÅ: Jødekager med lakrids og hindbær

BRUG KAGEBLANDINGEN SOM EN SØD VÆRTINDEGAVE:

Giv bagselv-ingefærmænd som værtindegave i den søde juletid ved at lægge alle de tørre ingredienser i fine lag i et højt smalt glas. Pres godt sammen mellem hvert lag, så de ikke bliver rodet sammen. Bind et fint bånd om glasset med en udstikker og resten af opskriften bundet på: