Desserter

Hindbærtarteletter med vaniljecreme

Har du også en forkærlighed for sprøde, fyldte tarteletter? Så prøv dem i denne søde udgave med friske hindbær og fløjlsblød creme. Her får du opskriften på hindbærtarteletter med vaniljecreme

Hindbærtarteletter med vaniljecreme 12 stk.

 
Tid: 15 minutter. Hviletid: 30 minutter. Frysetid: 30 minutter. Ovntid: 14 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
125 g smør
75 g flormelis
1 knsp. salt
250 g hvedemel
1 æg
1 metal-muffinsform med 12 huller
 
FYLD
2½ dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
3 spsk. flormelis
1½ dl cremefraiche 38 %
 
PYNT
250 g hindbær
flormelis
 
PRØV OGSÅ: Er du vild med disse hindbærtarteletter? Så kan du helt sikkert også lide en lækker klassisk jordbærkage. Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du hindbærtarteletter med vaniljecreme

 
1. Smuldr smør, flormelis, salt og mel med fingrene eller i en foodprocessor, til konsistensen er som rasp. Saml dejen med ægget uden at ælte mere end højst nødvendigt. Er dejen for tør, kan du tilsætte 1 spsk. vand. Lad dejen hvile i 30 minutter på køl.
 
2. Rul dejen ud med kagerulle i 2 cm’s i tykkelse. Udstik 12 cirkler, der passer i muffinformens huller, og læg dejcirklerne i hullerne. Sæt formen i fryseren i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 200°. Sæt formen i ovnen direkte fra fryseren, og bag bundene i 12-14 minutter, til de begynder at tage farve. Afkøl hele muffinformen på bagerist, og vip de kolde bunde ud af formen.
 
3. FYLD: Pisk fløden til skum. Bland vaniljekorn i flormelis, og rør det i flødeskummet sammen med cremefraiche. Pisk cremen hurtigt sammen, og fordel den i mørdejsbundene. Pynt hver tartelet med hindbær og et lille drys sigtet flormelis. Servér straks.
 
PRØV OGSÅ: Fransk tærte med citroncreme og hindbær