Desserter

Hindbærlagkage med vaniljecreme og marengstop

Søde, modne hindbær tager bogstavelig talt denne lagkage til nye højder. Takket være de tykke bunde og den bløde vaniljecreme får kagen en flot højde, der kan imponere de fleste gæster. Her får du opskriften på en skøn hindbær-lagkage med vaniljecreme & marengstop

Hindbær-lagkage med vaniljecreme & marengs-top

 
Tid: 40 minutter. Bagetid: 1 time og 10 minutter
Antal personer: 8-10
 
DET SKAL DU BRUGE
750 g hvedemel 
2 tsk. bagepulver
440 g sukker 
8 æg 
3 dl mælk
500 g smør 
korn af 1 vaniljestang 
2 springforme, ca. 18 cm
i diameter
 
 
VANILJECREME
375 g blødt smør 
480 g flormelis 
2 tsk. vaniljeessens
 
PYNT
400 g friske hindbær 
 
MARENGS-TOP
4 æggehvider
180 g flormelis
1 sprøjtepose med stjernetylle
1 lille creme brulé-brænder
 
PRØV OGSÅ: Lagkage med jordbær- og brombærskum
 

Opskrift - sådan laver du hindbær-lagkage med vaniljecreme & marengs-top

 
Forvarm ovnen til 160°. Blend mel, bagepulver, sukker, æg, mælk, smør og vaniljekorn sammen i en foodprocessor til en blød og ensartet masse. Smør springformenes kanter, og beklæd bundene med bagepapir. Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen i ca. 1 time og 10 minutter. Lad dem køle af i formene i ca. 5 minutter. Tag dem ud af formene, og afkøl helt på en rist. Flæk herefter de 2 kager, så du får i alt 4 kagebunde.
 
VANILJECREME: Blend smør, flormelis og vaniljeessens i en foodprocessor til en lys og cremet blanding. Smør vaniljecreme på 3 af de 4 bunde.
PYNT: Fordel hindbærrene på cremen. Læg bundene sammen med den sidste bund øverst. Sæt kagen i køleskabet.
 
MARENGS-TOP: Brug en elpisker og pisk æggehviderne til en helt stiv masse sammen med flormelis i en skål. Fyld marengsmassen i sprøjtepose, og fordel den i toppe oven på kagen. Brænd toppene med brænderen, til de er gyldne.
 
PRØV OGSÅ: Cheesecake med hindbær