Desserter

Havreskåle med ribsmousse og æble

8. juli 2014
af Annemette Voss fra bogen "Bagelyst"
foto: Sif Meincke
De sprøde havreskåle gemmer på lækkert fyld af æblekompot og syrlig-sød ribsmousse

Havreskåle med ribsmousse og æble (12 stk)

INGREDIENSER

HAVRESKÅLE 125 g smør 60 g havregryn 130 g hvedemel 50 g sukker 12 metal-muffinforme   ÆBLEFYLD 2 store, syrlige madæbler korn af ½ polynesisk vaniljestang 50 g sukker saft af ½ citron 1 dl vand   RIBSMOUSSE 4 blade husblas korn af ½ polynesisk vaniljestang 50 g sukker 150 g ribs, frosne eller friske 4 dl piskefløde   PYNT 1 pasteuriseret æggehvide 100 g flormelis friske ribs  

Opskrift - sådan laver du havreskåle med ribsmousse og æble

  1. Havreskåle: Rør smør, havregryn, mel og sukker sammen. Fordel dejen i de 12 forme, og tryk dejen ud til kanten. Prik bundene med en gaffel, og bag dem i ovnen ved 200° i 10-12 minutter. Afkøl i formene.   2. Æblefyld: Skræl æblerne, og skær dem i mundrette stykker uden kernehus. Kom æbler, vaniljekorn, sukker, citronsaft og vand op i en lille gryde, og lad det simre et par minutter. Der skal stadig være bid i æblerne. Sigt væden fra, og lad æblerne køle af. Fordel æblefyldet i havreskålene.   3. Ribsmousse: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 15 minutter. Mas vaniljekorn sammen med en smule af sukkeret. Kog ribs, sukker, vaniljesukker og vaniljebælg i 10 minutter. Fjern vaniljebælgen. Blend og sigt ribsmassen. Lad ribssiruppen køle af til ca. 50°. Vrid husblassen for vand, og rør husblassen ud i siruppen, til den er smeltet. Pisk fløden til let skum, og vend ¼ af skummet i ribs-siruppen. Rør godt rundt. Vend ribsfløden over i det resterende flødeskum, og vend det forsigtigt sammen. Sæt moussen på køl i 30 minutter. Fyld ribsmoussen i en sprøjtepose, og fordel den over æblerne i havreskålene. Sæt kagerne på køl, til moussen har sat sig – ca. et par timer.   4. Pynt: Pisk æggehviden let, til den skummer, og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk, til glasuren er sej og trækker toppe. Pynt havrekagerne med friske ribs og glasurtoppe.   PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med mandelcreme og ribs