Desserter

Hasselnøddemarengs med rabarberkompot og is

Hasselnødderne giver struktur og fylde til marengsen, og så smager det skønt til den syrlige kompot. Du kan sagtens bruge andre nødder eller mandler. Her får du opskriften på hasselnøddemarengs med rabarberkompot og is

Hasselnøddemarengs med rabarberkompot og is til 6 personer

 
Tid: 25 minutter. Bagetid: I alt 1 time og 10 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
½ portion marengs-grundopskrift (se nedenunder)
100 g hasselnøddeflager
1 l vaniljeis
 
Rabarberkompot
500 g rabarber
skal af 1 usprøjtet appelsin
1 vaniljestang
200 g sukker
 
Marengs, grundopskrift 25-30 stk.
Tid: 15 minutter. Bagetid: 50 minutter. 
 
4 æggehvider
200 g flormelis
1 knivspids salt
 
Tænd ovnen på 120°. Pisk æggehviderne med en elpisker, indtil de danner små hvide toppe, og tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du fortsat pisker. Drys salt i og pisk, indtil massen er glat og blank. Fyld marengsdejen i en sprøjte-pose med tylle, og form små toppe på en plade beklædt med bagepapir, eller sæt dem med en ske. Bag marengstoppene i den forvarmede ovn i 45-50 minutter, til de er sprøde, men stadig hvide udenpå og seje indeni. Lad kagerne køle af på bagepladen.
 
PRØV OGSÅ: Vild med disse hasselnøddemarengs? Så prøv også en skøn rabarberkage med sprødt marengslåg - Få opskriften her

 

Opskrift - sådan laver du hasselnøddemarengs med rabarberkompot og is

 
1. RABARBERKOMPOT: Tænd ovnen på 200°. Rens rabarberne. Snit dem i mindre stykker på skrå, og læg dem i et ovnfast fad. Riv appelsinskallen fint på et rivejern. Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Bland appelsinskal med sukker og vaniljekorn. Drys appelsin-vanilje-sukkeret ud over rabarberstykkerne, og læg også den flækkede vaniljestang ned i fadet. Dæk fadet med alufolie, og bag rabarberne i ovnen i 20 minutter. Lad kompotten køle af.
 
2. Sæt ovnen på 120°. Lav ½ portion marengs ud fra grundopskriften, og vend 25 g hasselnødde-flager i massen. Form marengsen i 12-15 små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys resten af hasselnøddeflagerne over marengsene, og bag dem i ovnen i 45-50 minutter, til marengsen er sprød, men stadigvæk fint hvid.
 
3. SERVERING: Læg nogle skefulde vaniljeis og rabarberkompot i 6 dessertglas. Knus 6-7 marengstoppe, og fordel dem ovenpå. Servér straks med flere nøddemarengs til.
 
PRØV OGSÅ: Hasselnøddekugler a la Ferrero Rocher