Hasselnøddekage med abrikosfyld
Tid: 30 minutter. Ovntid: 45 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL HASSELNØDDEKAGE
100 g smør
75 g sukker
150 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
50 g hasselnødder
1 dl sødmælk
1 springform (18 cm i diameter)
smør + sukker til springformen
ABRIKOSFYLD
50 g muskovadosukker
60 g lyse rosiner
300 g abrikossyltetøj
korn af 1 vaniljestang
PYNT
flormelis
30 hasselnøddeflager
Vild med hasselnøddekage? Så vil du sikkert også kunne lide denne gulerodskage med kokos og nødder
Opskrift - sådan laver du hasselnøddekage med abrikosfyld
1. Hasselnøddekage: Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret i en lille gryde. Pisk smør og sukker sammen i en skål med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Pisk mel og bagepulver i. Blend nødderne helt fint i en minihakker, og vend dem i dejen sammen med mælken.
2. Abrikosfyld: Smelt sukkeret i en gryde sammen med rosiner, syltetøj og vaniljekorn.
Smør springformen med smør, og drys den med sukker i et tyndt lag. Fordel halvdelen af dejen i formen, og fordel abrikosfyldet ovenpå. Fordel resten af dejen oven på fyldet, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Løsn kanterne fra formen, og lad kagen afkøle helt i formen.
3. Pynt: Tag kagen ud af springformen, sigt flormelis over den, og drys med hasselnøddeflager.
PRØV OGSÅ: Æbeltærte med hasselnødder og mandler