hasselnøddekage
Desserter

Hasselnøddekage med abrikosfyld

29. januar 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Det syrligt søde abrikosfyld med muskovadosukker giver kagen en karamelliseret smag og en fugtig krumme.. Her får du opskriften på hasselnøddekage med abrikosfyld

Hasselnøddekage med abrikosfyld

  Tid: 30 minutter. Ovntid: 45 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL HASSELNØDDEKAGE 100 g smør 75 g sukker 150 g hvedemel ½ tsk. bagepulver 50 g hasselnødder 1 dl sødmælk 1 springform (18 cm i diameter) smør + sukker til springformen   ABRIKOSFYLD 50 g muskovadosukker 60 g lyse rosiner 300 g abrikossyltetøj korn af 1 vaniljestang   PYNT flormelis 30 hasselnøddeflager   Vild med hasselnøddekage? Så vil du sikkert også kunne lide denne gulerodskage med kokos og nødder  

Opskrift - sådan laver du hasselnøddekage med abrikosfyld

  1. Hasselnøddekage: Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret i en lille gryde. Pisk smør og sukker sammen i en skål med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Pisk mel og bagepulver i. Blend nødderne helt fint i en minihakker, og vend dem i dejen sammen med mælken.   2. Abrikosfyld: Smelt sukkeret i en gryde sammen med rosiner, syltetøj og vaniljekorn. Smør springformen med smør, og drys den med sukker i et tyndt lag. Fordel halvdelen af dejen i formen, og fordel abrikosfyldet ovenpå. Fordel resten af dejen oven på fyldet, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Løsn kanterne fra formen, og lad kagen afkøle helt i formen.   3. Pynt: Tag kagen ud af springformen, sigt flormelis over den, og drys med hasselnøddeflager.   PRØV OGSÅ: Æbeltærte med hasselnødder og mandler