Desserter

Gulerodskage med limecreme

20. februar 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Gulerodskagen her bages helt uden mel. Revne gulerødder og den store mængde mandler giver kagen et lækkert bid og en god struktur

Gulerodskage med limecreme til 6-8 personer

INGREDIENSER

5 æg 165 g brun farin 1 tsk. vaniljeessens 440 g mandler 440 g gulerødder ½ dl vindruekerneolie 1 tsk. kanel 1 tsk. stødt ingefær 1 tsk. bagepulver 75 g kokosmel 80 g tørrede tranebær en springform på 22 cm i diameter   LIMECREME 250 g flødeost naturel 55 g flormelis 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. limesaft  

Opskrift -sådan laver du gulerodskage med limecreme

  1. Pisk æg, farin og vaniljeessens sammen med en elpisker, til det er tykt, og sukkeret er opløst. Hak mandlerne til fint mel i en foodprocessor. Skræl og riv gulerødderne groft. Bland mandelmel og gulerødder med resten af ingredienserne i en skål. Tilsæt æggemassen, og rør dejen sammen. Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir.   2. Bag kagen i en 160° varm ovn i ca. 45 minutter. Tjek med en gaffel, om den er færdigbagt. Afkøl kagen i formen, og sæt den så i køleskabet i 2-3 timer, til den har sat sig og er skærefast.   3. Limecreme: Pisk flødeost sammen med flormelis, vaniljesukker og limesaft, og smør cremen på toppen af den afkølede kage.   PRØV OGSÅ: Vores klassiske og nemme gulerodskage