Desserter

Grove scones med pastinak og rosiner

Lækre scones, hvor man ikke kan smage, at der er pastinakker i dejen, men de giver god saftighed og konsistens

Grove scones med pastinak og rosiner 16-20 små scones

INGREDIENSER
250 g hvedemel
150 g speltmel (eller grahamsmel)
50 g rørsukker
3 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
100 g koldt smør
2½ dl kærnemælk
200 g pastinakker (el.a. rodfrugter, f.eks. gulerødder)
2 dl rosiner
 
TIL SERVERING
smør
 

Opskrift - sådan laver du grove scones med pastinak og rosiner

 
Bland de 2 slags mel med rørsukker, bagepulver og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene, til det ligner grov rasp. Tilsæt kærnemælk, og rør det til en lind dej. Skræl pastinakkerne, og riv dem groft. Bland pastinakker og rosiner i dejen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form den til en flad firkant på 20 x 25 cm. Skær dejen ud i 16-20 små scones, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag sconesene i en 220° varm ovn i 10-12 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist. Servér dem lune med koldt smør på.
Læs mere om: