Desserter

Grillet fersken med mascarpone-skum

af Camilla Zarah Lawes 12. august 2011
Foto: Lars Ranek
Nyd den skønne sommerdessert en lun aften – enten med den søde mascarponecreme eller med en god kugle is

(4 personer) 4 ferskner 4 hele kardemommekapsler ½ dl vindruekerneolie MASCARPONESKUM: 125 g mascarpone 2 spsk. flormelis 1½ dl piskefløde 1 spsk. fintrevet citronskal PYNT: lidt fintrevet citronskal og mynte Del hver fersken i fire, og fjern stenen. Knus kardemommekapslerne, og rør dem ud i olien. Pensl ferskenbådene med kardemommeolien. Gril ferskenbådene i et minut på hver side på en varm grill eller varm grillpande. Pisk fløden til skum. Pisk mascarponen med flormelis, og vend forsigtigt flødeskummet i sammen med citronskallen. Servér de grillede ferskner med en stor kugle mascarponeskum, riv lidt citronskal over, og pynt med mynte. RELEVANTE LINKS

Ferskenkage med mandler 

Perlespelt med krebsehaler