Grillet fersken med mascarpone-skum

12. august 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Nyd den skønne sommerdessert en lun aften – enten med den søde mascarponecreme eller med en god kugle is





(4 personer)
4 ferskner
4 hele kardemommekapsler
½ dl vindruekerneolie

MASCARPONESKUM:
125 g mascarpone
2 spsk. flormelis
1½ dl piskefløde
1 spsk. fintrevet citronskal

PYNT:
lidt fintrevet citronskal og mynte

Del hver fersken i fire, og fjern stenen. Knus kardemommekapslerne, og rør dem ud i olien. Pensl ferskenbådene med kardemommeolien. Gril ferskenbådene i et minut på hver side på en varm grill eller varm grillpande.
Pisk fløden til skum. Pisk mascarponen med flormelis, og vend forsigtigt flødeskummet i sammen med citronskallen. Servér de grillede ferskner med en stor kugle mascarponeskum, riv lidt citronskal over, og pynt med mynte.

RELEVANTE LINKS

Ferskenkage med mandler 

Perlespelt med krebsehaler