grillet ananas
Desserter

Grillet ananas-brulé med vaniljecreme

24. maj 2017
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
En skøn sommerdessert med sprød karamelliseret overflade. Her får du opskriften på grillet ananas-brulé med vaniljecreme

Grillet ananas-brulé med vaniljecreme

  Tid: 20 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 moden ananas 4 spsk. rørsukker 1 lille creme brulé-gasbrænder  
  VANILJECREME 2 æggeblommer 2 spsk. sukker korn af 1 vaniljestang 2½ dl rømme (f.eks. fra Irma)   PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til grillet ananas kan være en skøn ananastrifli med makroner. Få opskriften her

 

Opskrift - sådan laver du grillet ananas-brulé med vaniljecreme

  1. Skær skrællen af ananassen, og skær den i 4 tykke både på langs. Steg dem i ca. 3 minutter på hver side på en varm grill. Drys den varme ananas med rørsukker, og brænd overfladen med en gasbrænder, så den karamelliserer.   2. RØMMECREME: Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker til en luftig masse. Vend rømme i med en ske. Servér cremen til den grillede ananas.   PRØV OGSÅ: Grillede ferskner med hindbær og vaniljeis