Desserter

Granolatærter med yoghurt og frugt

De kan fyldes med yoghurt som her – eller med flødeskum eller is! Det kommer helt an på anledningen og humøret. Her får du opskriften på granolatærter med yoghurt og frugt.

Forberedelsestid: 15 min
Tilberedelsestid: 30 min
Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

50 g smør
½ dl ahornsirup
50 g mandler
50 g græskarkerner
4 dl grovvalsede havregryn
1 tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
6 små tærteforme

Til servering:

Blandede bær og frugter, f.eks. figner, blåbær, brombær og ananasjordbær
500 g græsk yoghurt
 

Opskrift - sådan laver du granolatærter med yoghurt og frugt

1. Tænd ovnen på 150°. Smelt smør og ahornsirup i en gryde, og tag den af varmen. Hak mandler groft, og hæld dem i gryden sammen med græskarkerner, havregryn, vaniljepulver og salt. Fordel mysliblandingen i 6 små, smurte tærteforme, så det danner en bund. Brug evt. et decilitermål eller lignende til at presse blandingen godt ned i formene.
 
2. Bag tærtebundene i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af i formene på en rist.
 
3. Servering: Skyl bær og frugt, og skær dem evt. i mindre stykker. Fyld tærtebundene med yoghurt, bær og frugt lige inden servering.
 
Tip: De små tærter med sprød myslibund ser rigtig fine ud på brunchbordet.