granolatærter med yoghurt og frugt
Desserter

Granolatærter med yoghurt og frugt

af Emma Martiny 25. oktober 2019
Foto: Winnie Methmann
De kan fyldes med yoghurt som her – eller med flødeskum eller is! Det kommer helt an på anledningen og humøret. Her får du opskriften på granolatærter med yoghurt og frugt.
30 min 6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 50 g smør
  • ½ dl ahornsirup
  • 50 g mandler
  • 50 g græskarkerner
  • 4 dl grovvalsede havregryn
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 6 små tærteforme

Til servering:

  • Blandede bær og frugter, f.eks. figner, blåbær, brombær og ananasjordbær
  • 500 g græsk yoghurt
 

Opskrift - sådan laver du granolatærter med yoghurt og frugt

1. Tænd ovnen på 150°. Smelt smør og ahornsirup i en gryde, og tag den af varmen. Hak mandler groft, og hæld dem i gryden sammen med græskarkerner, havregryn, vaniljepulver og salt. Fordel mysliblandingen i 6 små, smurte tærteforme, så det danner en bund. Brug evt. et decilitermål eller lignende til at presse blandingen godt ned i formene.   2. Bag tærtebundene i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af i formene på en rist.   3. Servering: Skyl bær og frugt, og skær dem evt. i mindre stykker. Fyld tærtebundene med yoghurt, bær og frugt lige inden servering.   Tip: De små tærter med sprød myslibund ser rigtig fine ud på brunchbordet.    PRØV OGSÅ: Blommesnitter med crumbletop