Desserter

Gojikugler

6. december 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
En sundere konfekt med gojibær, som er super food, samt kokos, appelsinsaft og marcipan.

En sundere konfekt med gojibær, som er super food, samt kokos, appelsinsaft og marcipan.

Kaffebrød

Ingredienser

Fremgangsmåde

6 spsk tørrede gojibær3 spsk appelsinsaft3 spsk kokos250 g marcipan

Læg 3 spsk gojibær i appelsinsaft i 1-2 timer.Blend resten af bærrene med kokos til orange gojidrys.Pres saften fra gojibærrene, hak dem fint og ælt gojibærrene ind i marcipanen sammen med 1 spsk goji­drys.Rul massen til kugler og tril dem i gojidrysset.

TIP!Læg den hjemme­lavede konfekt i små æsker med silkepapir,og brug dem som værtinde- eller mandelgaver.

Læs også:

6 spiselige værtindegaver Juleguf i den sunde ende

Dyp i smeltet chokolade

Hvis du ikke vil risikere, at overtrækschokoladen bliver grå og mat, skal den tempereres:Skrab chokoladen i fine flager med en skarp køkkenkniv. Kom totredjedele i en varmebestandig skål eller gryde og sæt den over vandbad. Opvarm chokoladen til maks. 50 grader for mørk og 40 grader for hvid, da den ellers let bliver grynet.Tag gryden af varmen, tilsæt den sidste tredjedel chokolade og rør, til den er smeltet. Lad chokoladen køle ned til 31 grader og varm den evt. op med en hårtørrer, hvis den bliver for kold. 31-33 grader er perfekt temperatur for dyppechokolade.Køl evt. den dyppede konfekt ned udendørs gerne under et halvtag - og ikke i køleskabet.

Alt til konfekten i SØNDAGs shop...

Deco-pen fra LékuéSmart dekorationspen, som gørdet let at dekorere konfekt.169 kr. i SØNDAGs webshop>> køb den HER Dåsesæt med 3 stk.Fine retro-dåser med designaf engelske Martin Wiscombetil opbevaring af konfekten.249 kr. i SØNDAGs webshop>> køb dem HER Glasskål med fodGlasskålen Fanny er perfekttil at servere konfekten med stil.99 kr. i SØNDAGs webshop>> køb den HER

Er du helt vild med kage og desserter?På facebook-gruppen "Jeg elsker kage" er næsten 15.000 kage-entusiaster samlet, og deles om opskrifter, tips og gode idéer. Du kan være med i gruppen HER.