citronfromage
Desserter

God og klassisk citronfromage

af Camilla Zarah Lawes 22. marts 2012
Foto: Lars Ranek
Så er der dømt mormor-dessert – og vi elsker bare citronfromage! Fløjlsblød på tungen, og frisk og syrlig
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 æg (el. 2 bægre pasteuriserede + knap 3 bægre pasteuriserede hvide)
  • 100 g sukker
  • 2 citroner
  • 4 blade husblas
  • 2½ dl piskefløde

PYNT

  • Vaniljesukker og mynteblade

 

Citronformage er en dejlig og let sommerdessert som vil flade i alles smag. Citronformage er ikke en dessert man bliver tilbudt særlig ofte, hvilket er ærgeligt da den smager fantastisk.  Det skyldes nok at de fleste er bange for at gå galt i byen når der skal bruges husblas. Det er dog ikke særlig svært - så prøv at lave din egen citronfromage

Opskrift - sådan laver du citronfromage

Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og skummende æggesnaps. Riv citronerne helt fint, og vend skallen i æggesnapsen. Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter. Pres dine citroner. Lun saften i en lille gryde; vrid husblassen let, og smelt den forsigtigt i saften. Hæld blandingen i æggesnapsen, i en tynd stråle, mens du pisker. Pisk æggehviderne helt stive, og pisk fløden til skum, men tag lidt fra til pynt. Rør forsigtigt, først flødeskum, så hviderne i blommerne, så luften ikke bliver slået ud af fromagen. Hæld din citronfromage i portionsglas elle små skåle, og lad den stivne i køleskabet i minimum 3 timer. Pynt din citronfromage med flødeskum, vaniljesukker og mynte.

Vil du prøve noget andet end citronfromage? Chokolade-pavlova med syltede appelsiner og pistacienødder

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.