Gammeldags æblekage med crumble, brombær og flødeskum til 4 personer
Tid: 40 minutter + afkøling
DET SKAL DU BRUGE 1 kg æbler 2 spsk. vand 1 vaniljestang 50 g rørsukker
SPRØD CRUMBLE 3 spsk. hasselnødder 3 spsk. valnødder 25 g smør 100 g grovvalsede havregryn 1 dl honning
TIL SERVERING 2½ dl piskefløde 250 g brombær evt. citronmelisse
PRØV OGSÅ: Mormors æblekage - måske verdens bedste... Opskrift - sådan laver du gammeldags æblekage med crumble, brombær og flødeskum
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i grove stykker. Læg dem i en gryde med vandet. Flæk vaniljestangen, og læg den i gryden sammen med rørsukker. Kog æblerne under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til de er møre. Afkøl æblekompotten. SPRØD CRUMBLE: Hak nødderne groft. Smelt smørret på en pande, og tilsæt nødder, havregryn og honning. Rist det hele i 8-10 minutter, til det er sprødt. Rør godt undervejs, så det ikke brænder på. Afkøl. SERVERING: Pisk fløden til skum. Anret æblekompot på et fad eller bræt, og drys med crumble, brombær og evt. citronmelisse. Servér flødeskum til.
PRØV OGSÅ: Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade