æblekage
Desserter

Gammeldags æblekage med crumble, brombær og flødeskum

27. oktober 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Æblekagen er nogenlunde, som den altid har været, men anretningen opdaterer den klassiske kage til en 2016-version. Her får du opskriften på gammeldags æblekage med crumble, brombær og flødeskum

Gammeldags æblekage med crumble, brombær og flødeskum til 4 personer

Tid: 40 minutter + afkøling   DET SKAL DU BRUGE 1 kg æbler 2 spsk. vand 1 vaniljestang 50 g rørsukker   SPRØD CRUMBLE 3 spsk. hasselnødder 3 spsk. valnødder 25 g smør 100 g grovvalsede havregryn 1 dl honning   TIL SERVERING 2½ dl piskefløde 250 g brombær evt. citronmelisse   PRØV OGSÅ: Mormors æblekage - måske verdens bedste...  

Opskrift - sådan laver du gammeldags æblekage med crumble, brombær og flødeskum

  Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i grove stykker. Læg dem i en gryde med vandet. Flæk vaniljestangen, og læg den i gryden sammen med rørsukker. Kog æblerne under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til de er møre. Afkøl æblekompotten.   SPRØD CRUMBLE: Hak nødderne groft. Smelt smørret på en pande, og tilsæt nødder, havregryn og honning. Rist det hele i 8-10 minutter, til det er sprødt. Rør godt undervejs, så det ikke brænder på. Afkøl.   SERVERING: Pisk fløden til skum. Anret æblekompot på et fad eller bræt, og drys med crumble, brombær og evt. citronmelisse. Servér flødeskum til.   PRØV OGSÅ: Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade  

Læs også