Desserter

Frossen yoghurtkage med blåbær og pekannødder

Selvom du holder igen med det fede, kan der godt være plads lidt sødt og godt. Denne yoghurtkage er fyldt med lutter gode råvarer - blåbærfyldet er lavet med fedtfattig græsk yoghurt, og kagen er sødet med ahornsirup

Frossen yoghurtkage med blåbær og pekannødder til 8 personer

 
Tid: 40 minutter. Bagetid, nøddebund: 10-12 minutter. Frysetid: Mindst 3 timer (eller gerne natten over).
 
DET SKAL DU BRUGE TIL YOGHURTKAGE
150 g pekannødder
75 g havregryn
75 g majsmel
½ tsk. salt
75 g kokosolie
¾ dl ahornsirup
3 spsk. vand
1 springform, 20 cm i diameter
 
BLÅBÆR-YOGHURT-CREME
250 g blåbær (evt. fra frost)
1 dl ahornsirup
saft af ½ citron
500 g græsk yoghurt 2 %
 
PYNT
100 g friske blåbær
evt. tørrede spiselige blomster, f.eks. blå kornblomst (fås bl.a. i Matas)
 

Opskrift - sådan laver du frossen yoghurtkage med blåbær og pekannødder

 
1. Rist pekannødder og havregryn på en tør pande, til de er let gyldne. Rør i dem undervejs, så de bliver jævnt ristet. Kom de ristede nødder og havregryn i en foodprocessor (eller minihakker), og kværn det til groft mel. Hæld blandingen over i en skål, og bland det sammen med majsmel og salt. Smelt kokosolie, ahornsirup og vand sammen i en gryde ved svag varme. Rør det i melblandingen, og saml dejen. Tryk dejen ud i bunden af en springform beklædt med bagepapir, og bag den i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Stil formen på en rist, og afkøl.
 
2. Blåbær-yoghurt-creme: Blend blåbær, ahornsirup og citronsaft i en blender/foodprocessor til en jævn puré. Vend puréen sammen med yoghurt, og smag evt. til med lidt ekstra ahornsirup. Fordel blåbærcremen oven på nøddebunden, og glat overfladen. Sæt kagen i fryseren i mindst 3 timer eller gerne til dagen efter. Tag den frosne yoghurtkage ud af fryseren ca. 30 minutter før servering, og pynt med blåbær og evt. tørrede spiselige blomster.
 
TIP: Brug glutenfri havregryn til nøddebunden, hvis du ønsker en kage, som er 100 % glutenfri. Majsmel kan udskiftes med rismel eller boghvedemel, som også er glutenfri meltyper.
 
Næringsindhold pr. person
Energi: 409 kcal
Protein: 8,4 g
Fedt: 24,9 g
Kulhydrat: 39,8 g
Kostfibre: 2,8 g
 
Et sundt alternativ til yoghurtkage kan være en frisk omgang yoghurt med bærkompot og honning - få opskriften her
 
 
 
Læs mere om: