Desserter

Frossen caffelatte med mandelkager

af Susanne Palmqvist 25. marts 2010
Foto: Anders Schønnemann
Er du caffelatte-fan, så er dette isen for dig. Den er ultra let og forfriskende, både som dessert, og når du bare trænger til noget godt. Mandelkagerne er ikke et must, men de smager skønt!

(opskriften er til 4 personer)

 

Frossen caffe latte

½ l sød- eller letmælk4 kopper stærk espresso4-6 isterningerkaffesirup eller 2-3 spsk. flormelisdrys af kanel

Frys mælken i 3-4 timer. Skrab isen ned i en blender, og kom kold kaffe og isterninger i. Kør det helt grynet. Smag den til med en fin kaffesirup, f.eks. nødde-, amaretto-, eller kanelsirup.eller med flormelis, så kaffen er tilpas sød. Servér den i store glas eller kopper med en lang ske og småkagerne til.

 

Sprøde mandelkager

(ca. 40 stk.)60 g blødt smør (ikke smeltet)150 g sukker1 tsk. stødt kanel1 bæger pasteuriserede æggehvider (svarer til 1½ stk.)1 spsk. sukker150 g usmuttede mandler

Pisk smør, sukker og kanel lyst. Pisk æggehviderne helt stive, kom 1 spsk. sukker i, og pisk igen i 1 minut. Vend dem i smørret med lette tag. Hak mandlerne (ikke for fint), og vend dem i. Sæt dejen i små klatter på plader med bagepapir med 2 teskeer. Der skal være stor afstand, kun ca. 10 stk. pr. plade. Bag dem lysebrune midt i en 190° varm ovn i 8-10 minutter. Lad dem køle af på pladen, og tag dem forsigtigt over på en rist. Opbevar dem i dåse.