
Desserter
Fristende cupcakes: Tre forskellige
21. juni 2011af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Flot pyntede cupcakes er ”hot” lige nu. Du kan selv bage dem og dekorere dem i flotte sommerlige pastelfarver, lige til et indbydende kagebord. Her får du tre forskellige varianter
Fristende cupcakes
Cupcakes er flotte og de smager skønt. Cupcakes kan pyntes lige som du har lyst og i mange flotte farver. Frostingen til cupcakes er ofte det, der kan gøre cupcakes ekstra sjove og de tilføjer en dejlig, lækker smag til dine cupcakes.
BLACK AND WHITE CUPCAKES MED KOKOS:

(12 stk.)
DET SKAL DU BRUGE:
150 g blødt smør
160 g lyst rørsukker
2 store æg
180 g sigtet hvedemel/kagemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. sigtet mørk kakao
1 dl kokosmælk (fed)
125 g smeltet mørk chokolade 70 %
TOPPING:
100 g blødt smør
2-3 dl sigtet flormelis
evt. lidt citronsaft
kokosmel eller kokosflager
ENDVIDERE:
hvide eller sorte forme
Opskrift - sådan gør du:
Pisk det bløde smør med sukker, til det er lyst og let. Pisk et æg i ad gangen. Bland mel, bagepulver og kakao, og vend det i, skiftevis med kokosmælk. Smelt chokoladen over vandbad, og rør den i. Kom papirforme i en fast muffinform, eller brug små silikoneforme. Fyld dejen i til kanten. Bag kagerne midt i en 180° varm ovn i 16-20 minutter. Dine cupcakes må gerne se lidt fugtige ud på toppen. Køl dem lidt af, og vip papirformene ud af den faste form. Køl dem helt af på en rist.
Topping: Pisk smør og halvdelen af flormelissen sammen. Kom mere i, til konsistensen er fast, men alligevel blød. Smag evt. til med lidt citronsaft. Smør et godt lag på hver kage, og top det lidt op. Tril dem i kokos, og stil dem koldt, til de skal serveres.
Har du lyst til flere fristende cupcakes? Så prøv disse lækre cupcakes med jordbærfrosting
LYSERØDE MANDEL-HINDBÆRDRØMME CUPCAKES:

(12 stk.)
DET SKAL DU BRUGE:
2 store æg
160 g rørsukker
1 nip salt
1 tsk. vaniljesukker eller korn af ½ stang vanilje
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
125 g smeltet smør
100 g mandelmel (eller smuttede, blendede mandler)
150-200 g friske hindbær
TOPPING:
50 g blødt smør
1 spsk. Philadelphia-flødeost naturel eller mascarpone
1-2 dl sigtet flormelis
1-2 spsk. friske hindbær
evt. et par dråber citronsaft
ENDVIDERE:
røde eller pink papirforme
Pisk æg, sukker, salt og vanilje helt tykt og skummende. Bland mel og bagepulver, og vend det i. Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Rør det i dejen skiftevis med mandelmelet. Rør hindbærrene i til sidst, de må gerne blive mast. Kom papirforme ned i en muffinform, eller brug små silikoneforme. Fyld dejen i lige til kanten. Bag kagerne midt i en 190° varm ovn i ca. 20 minutter. Tag dem ud, og køl dem lidt af. Vip kagerne i papir ud af den faste form, og køl dem helt af. Kager i silikoneform kan blive i formen.
Topping: Pisk smør, flødeost og halvdelen af flormelissen godt sammen. Kom hindbærrene i, og pisk mere flormelis i, til du har en fast, men blød creme. Smag evt. til med lidt citronsaft. Kom en god skefuld på hver kage, og pynt med et hindbær. Stil dem køligt, til de skal serveres.
PISTACIE CUPCAKES:

(12 stk.)
DET SKAL DU BRUGE:
165 g blødt smør
125 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
(eller korn fra ½ stang vanilje)
85 g pistaciemasse eller Odense Grøn Marcipan med pæresmag (200 g i en rulle)
2 store æg
165 g sigtet hvedemel/kagemel
1 tsk. bagepulver
½ dl piskefløde 38 %
TOPPING:
85 g blødt smør
ca. 2 dl flormelis
50 g revet pistaciemasse eller grøn marcipan med pæresmag
ca. 2 spsk. piskefløde
ca. 50 g finthakkede, usaltede pistacienødder
ENDVIDERE:
grønne papirforme
Pisk det bløde smør med sukker og vanilje, til det er let og skummende. Riv marcipanen ned i (pistaciemasse skal ikke rives), og pisk det i et par minutter. Pisk et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver, og vend det i dejen skiftevis med fløden. Kom papirforme ned i en muffinform, og fyld dejen i til kanten. Bag dem i en 190° varm ovn i 16-20 minutter. De skal akkurat føles faste på toppen, eller prøv med en nål. Der må ikke hænge dej ved. Tag dem ud, og køl dem lidt af. Vip dem ud af formen, og køl dem helt af.
Topping: Bland det bløde smør med halvdelen af flormelissen og den revne marcipan. Pisk det rigtig godt, og kom mere flormelis i, til det virker fast. Pisk fløden i 1-2 minutter til en cremet, men fast masse. Smør et godt lag på kagerne, smør det ud over kanterne, og glat dem. Hak nødderne meget fint, og tril kanterne heri eller drys dem på toppen. Stil kagerne koldt, til de skal serveres.