cupcakes
Desserter

Fristende cupcakes: Tre forskellige

af Susanne Palmqvist 21. juni 2011
Foto: Anders Schønnemann
Flot pyntede cupcakes er ”hot” lige nu. Du kan selv bage dem og dekorere dem i flotte sommerlige pastelfarver, lige til et indbydende kagebord. Her får du tre forskellige varianter

Fristende cupcakes

Cupcakes er flotte og de smager skønt. Cupcakes kan pyntes lige som du har lyst og i mange flotte farver. Frostingen til cupcakes er ofte det, der kan gøre cupcakes ekstra sjove og de tilføjer en dejlig, lækker smag til dine cupcakes.

BLACK AND WHITE CUPCAKES MED KOKOS:

(12 stk.)   DET SKAL DU BRUGE:   150 g blødt smør 160 g lyst rørsukker 2 store æg 180 g sigtet hvedemel/kagemel 1 tsk. bagepulver 2 spsk. sigtet mørk kakao 1 dl kokosmælk (fed) 125 g smeltet mørk chokolade 70 %   TOPPING: 100 g blødt smør   2-3 dl sigtet flormelis evt. lidt citronsaft kokosmel eller kokosflager   ENDVIDERE: hvide eller sorte forme   Opskrift - sådan gør du:    Pisk det bløde smør med sukker, til det er lyst og let. Pisk et æg i ad gangen. Bland mel, bagepulver og kakao, og vend det i, skiftevis med kokosmælk. Smelt chokoladen over vandbad, og rør den i. Kom papirforme i en fast muffinform, eller brug små silikoneforme. Fyld dejen i til kanten. Bag kagerne midt i en 180° varm ovn i 16-20 minutter. Dine cupcakes må gerne se lidt fugtige ud på toppen. Køl dem lidt af, og vip papirformene ud af den faste form. Køl dem helt af på en rist.   Topping: Pisk smør og halvdelen af flormelissen sammen. Kom mere i, til konsistensen er fast, men alligevel blød. Smag evt. til med lidt citronsaft. Smør et godt lag på hver kage, og top det lidt op. Tril dem i kokos, og stil dem koldt, til de skal serveres.   Har du lyst til flere fristende cupcakes? Så prøv disse lækre cupcakes med jordbærfrosting   LYSERØDE MANDEL-HINDBÆRDRØMME CUPCAKES:  
  (12 stk.)   DET SKAL DU BRUGE:   2 store æg 160 g rørsukker 1 nip salt 1 tsk. vaniljesukker eller korn af ½ stang vanilje 120 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 125 g smeltet smør 100 g mandelmel (eller smuttede, blendede mandler) 150-200 g friske hindbær   TOPPING: 50 g blødt smør 1 spsk. Philadelphia-flødeost naturel eller mascarpone 1-2 dl sigtet flormelis 1-2 spsk. friske hindbær evt. et par dråber citronsaft   ENDVIDERE: røde eller pink papirforme   Pisk æg, sukker, salt og vanilje helt tykt og skummende. Bland mel og bagepulver, og vend det i. Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Rør det i dejen skiftevis med mandelmelet. Rør hindbærrene i til sidst, de må gerne blive mast. Kom papirforme ned i en muffinform, eller brug små silikoneforme. Fyld dejen i lige til kanten. Bag kagerne midt i en 190° varm ovn i ca. 20 minutter. Tag dem ud, og køl dem lidt af. Vip kagerne i papir ud af den faste form, og køl dem helt af. Kager i silikoneform kan blive i formen. Topping: Pisk smør, flødeost og halvdelen af flormelissen godt sammen. Kom hindbærrene i, og pisk mere flormelis i, til du har en fast, men blød creme. Smag evt. til med lidt citronsaft. Kom en god skefuld på hver kage, og pynt med et hindbær. Stil dem køligt, til de skal serveres.   PISTACIE CUPCAKES:  
  (12 stk.)   DET SKAL DU BRUGE:   165 g blødt smør 125 g lyst rørsukker 1 tsk. vaniljesukker (eller korn fra ½ stang vanilje) 85 g pistaciemasse eller Odense Grøn Marcipan med pæresmag (200 g i en rulle) 2 store æg 165 g sigtet hvedemel/kagemel 1 tsk. bagepulver ½ dl piskefløde 38 %   TOPPING: 85 g blødt smør ca. 2 dl flormelis 50 g revet pistaciemasse eller grøn marcipan med pæresmag ca. 2 spsk. piskefløde ca. 50 g finthakkede, usaltede pistacienødder   ENDVIDERE: grønne papirforme   Pisk det bløde smør med sukker og vanilje, til det er let og skummende. Riv marcipanen ned i (pistaciemasse skal ikke rives), og pisk det i et par minutter. Pisk et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver, og vend det i dejen skiftevis med fløden. Kom papirforme ned i en muffinform, og fyld dejen i til kanten. Bag dem i en 190° varm ovn i 16-20 minutter. De skal akkurat føles faste på toppen, eller prøv med en nål. Der må ikke hænge dej ved. Tag dem ud, og køl dem lidt af. Vip dem ud af formen, og køl dem helt af.   Topping: Bland det bløde smør med halvdelen af flormelissen og den revne marcipan. Pisk det rigtig godt, og kom mere flormelis i, til det virker fast. Pisk fløden i 1-2 minutter til en cremet, men fast masse. Smør et godt lag på kagerne, smør det ud over kanterne, og glat dem. Hak nødderne meget fint, og tril kanterne heri eller drys dem på toppen. Stil kagerne koldt, til de skal serveres.