ostetærte
Desserter

Frisk ostetærte med hytteost og solbær

25. januar 2016
af Nichole Accettola
Foto: Stine Christiansen
Hytteost er mest kendt fra det salte køkken, men kan også bruges som et proteinrigt alternativ til flødeost i en cheesecake. Her får du en opskrift på en skøn ostetærte med hytteost og solbær

Frisk ostetærte med hytteost og solbær til 8-10 personer

Tid: 30 minutter. Hviletid: I alt 1½ time. Ovntid: I alt 50 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL OSTETÆRTE MED HYTTEOST OG SOLBÆR   TÆRTEBUND 100 g hvedemel 90 g rugmel ½ tsk. sukker ½ knsp. fint salt 110 g koldt smør ¼-½ dl iskoldt vand 1 tærteform (metal, løs bund)   TÆRTEFYLD 450 g hytteost 2 spsk. hvedemel 150 g sukker 2 æg 1 tsk. citronskal 2 tsk. citronsaft 60 g letmælk 1 knsp. fint salt 100 g solbærsyltetøj   PRØV OGSÅ: Ostetærte med radiser  

Opskrift - sådan laver du ostetærte med hytteost og solbær

  1. Tærtebund: Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Skær smørret i små tern, og læg dem i melblandingen. Tænd og sluk for foodprocessoren ad korte omgange, til blandingen smuldrer. Tilsæt vand, lidt ad gangen, til dejen lige akkurat samler sig (måske er det ikke nødvendigt at bruge alt vandet). Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile 1 time i køleskabet. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en 3 mm tynd cirkel. Beklæd en smurt tærteform med dejen, og skær overskydende dej væk fra kanten. Stil tærtebunden på køl i mindst 30 minutter.   2. Tærtefyld: Rør alle ingredienser – undtagen syltetøjet – sammen i en skål. Hæld blandingen over tærtebunden, og bag tærten i ovnen ved 170° i 20 minutter. Tag tærten ud af ovnen, og læg spiseskefulde af syltetøj på toppen af den. Sæt tærten tilbage i ovnen, og lad den bage i yderligere 30 minutter, til den er fast i midten. Servér tærten lun.   PRØV OGSÅ: Cheesecake med kiksebund og hindbær