Flødeboller med pistacie 20 små flødeboller
Tid: 50 minutter. Antal:
DET SKAL DU BRUGE TIL FLØDEBOLLER Bunde 20 g usaltede pistacienødder 100 g marcipan 1 knsp. salt
Skum 75 g sukker 40 g glukosesirup 30 g vand korn af ½ vaniljestang 50 g pasteuriserede æggehvider 1 spsk. sukker sukkertermometer sprøjtepose med rund tylle
Pynt 150 g mælkechokolade usaltede pistacienødder flagesalt
Vild med hjemmelavede flødeboller? Så prøv også disse flødeboller med moccaskum Opskrift - sådan laver du flødeboller med pistacie
1. Bunde: Blend pistacienødderne til fint mel i en minihakker, og ælt det ind i marcipanen sammen med salt. Rul marcipanen ud med en kagerulle i ½ cm’s tykkelse, og udstik små, runde marcipanbunde med en kageudstikker eller et glas. 2. Skum: Bring sukker, glukose-sirup, vand og vaniljekorn i kog i en lille gryde. Lad massen koge, til det har en temperatur på 117° (målt med et sukker-termometer). Pisk æggehviderne næsten stive med 1 spsk. sukker. Hæld den brandvarme sukkermasse i en tynd stråle ned i æggehvidemassen, mens du pisker videre i 5-10 minutter. Fyld massen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små skumtoppe ud på bundene. 3. Pynt: Temperér chokoladen, og overtræk fløde-bollerne med chokoladen. Pynt med finthakkede pistacienødder og et lille nip flagesalt.
PRØV OGSÅ: Mini-flødeboller med brændte mandler og appelsinskum