flødeboller
Desserter

Flødeboller med pistacie

2. december 2015
af Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth
Det kræver lidt udstyr og øvelse, hvis dine flødeboller skal blive perfekte. Men heldigvis smager de fantastisk, selvom de ikke er lige smukke alle sammen. Få opskriften på de lækre flødeboller med pistacie her

Flødeboller med pistacie 20 små flødeboller

  Tid: 50 minutter. Antal:    DET SKAL DU BRUGE TIL FLØDEBOLLER   Bunde 20 g usaltede pistacienødder 100 g marcipan 1 knsp. salt   Skum 75 g sukker 40 g glukosesirup 30 g vand korn af ½ vaniljestang 50 g pasteuriserede æggehvider 1 spsk. sukker sukkertermometer sprøjtepose med rund tylle   Pynt 150 g mælkechokolade  usaltede pistacienødder flagesalt   Vild med hjemmelavede flødeboller? Så prøv også disse flødeboller med moccaskum  

Opskrift - sådan laver du flødeboller med pistacie

  1. Bunde: Blend pistacienødderne til fint mel i en minihakker, og ælt det ind i marcipanen sammen med salt. Rul marcipanen ud med en kagerulle i ½ cm’s tykkelse, og udstik små, runde marcipanbunde med en kageudstikker eller et glas.   2. Skum: Bring sukker, glukose-sirup, vand og vaniljekorn i kog i en lille gryde. Lad massen koge, til det har en temperatur på 117° (målt med et sukker-termometer). Pisk æggehviderne næsten stive med 1 spsk. sukker. Hæld den brandvarme sukkermasse i en tynd stråle ned i æggehvidemassen, mens du pisker videre i 5-10 minutter. Fyld massen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små skumtoppe ud på bundene.    3. Pynt: Temperér chokoladen, og overtræk fløde-bollerne med chokoladen. Pynt med finthakkede pistacienødder og et lille nip flagesalt.   PRØV OGSÅ: Mini-flødeboller med brændte mandler og appelsinskum