flødeboller
Desserter

Flødeboller med mokkaskum, marcipanbund og kakaonibs

17. april 2015
af CAMILLA BIESBJERG MARKUSSEN •
FOTO: BETINA HASTOFT
Hjemmelavede flødeboller er bare det bedste. Flødebollerne tager lidt tid at lave, men resultatet er al umagen værd.

Flødeboller med mokkaskum, marcipanbund og kakaonibs 10 - 15 stk.

  Findes der noget bedre end hjemmelavede flødeboller? Det er i hvert fald de færreste, der ikke er vilde med flødeboller - ikke sandt?  Og flødeboller af den hjemmelavede slags smager bare SÅ meget bedre en de fleste flødeboller du kan købe. Og det er faktisk slet ikke så svært at lave flødeboller selv, det tager dog lidt tid. Men vil lover at disse flødeboller er tiden værd. Rigtig god fornøjelse med de lækre flødeboller med mokkaskum, marcipanbund og kakaonibs.  

DET SKAL DU BRUGE TIL HJEMMELAVEDE FLØDEBOLLER

  MARCIPANBUNDE 250 g marcipan flormelis til udrulning   MOKKASKUM 200 g sukker 25 g glukosesirup 80 g stærk, friskbrygget kaffe 1 dl pasteuriserede æggehvider   CHOKOLADEOVERTRÆK 250 g mørk chokolade af god kvalitet evt. 15 g kakaonibs at drysse med  

Opskrift - sådan laver du flødeboller med mokkaskum, marcipanbund og kakaonibs

  1. Marcipanbunde: Tænd ovnen på 180°. Rul marcipanen ud i ½ cm’s tykkelse med en kagerulle på et bord drysset med flormelis. Udstik 10-15 små cirkler (5 cm i diameter) med en udstikkerform eller et glas. Læg marcipancirklerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8 minutter, til de er let gyldne.   2. Mokkaskum: Bland sukker, glukosesirup og kaffe i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge, til det er 117° varmt (brug et stege- eller sukkertermometer). Pisk æggehviderne stive. Tilsæt den varme mokkasirup i en tynd stråle under kraftig piskning. Pisk i 5-7 minutter, til mokkaskummet er blankt og fast. Fyld mokkaskummet i en stor sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud i pæne toppe på de afkølede marcipanbunde. Lad flødebollerne stå på køkkenbordet i 1 time, så de bliver nemmere at overtrække.   3. Chokoladeovertræk: Hak chokoladen fint. Smelt ²⁄₃ af chokoladen over vandbad, til temperaturen er 48-50°. Hæld resten af den hakkede chokolade i en skål, og hæld ²⁄₃ af den smeltede chokolade over. Rør godt rundt, og lad chokoladen smelte. Tilsæt gradvist mere af den smeltede chokolade, indtil chokoladen er helt smeltet, og temperaturen er på 31-32°. Overtræk de lækre flødeboller med chokoladen, og drys evt. med kakaonibs. Stil flødebollerne på køl, til chokoladen er størknet.   Kan du ikke få flødeboller nok? Så prøv de lækre flødeboller med brændte mandler og appelsinskum her   På FEMINA er vi vilde med lækre kageopskrifter, for intet sætter hyggen i gang som en velbagt kage. Vi ved, at mange af jer læsere er enige. Derfor har vi samlet 30 af jer læseres favoritter i et lækkert minimagasin, så det bliver endnu nemmere at slå sig løs i køkkenet (og man må gerne bage mere end en!). Se her, hvordan du får fat i det lækre kage-hæfte